Спецпроєкти

Без даних геолокації та розпізнавання обличчя. Оновлення застосунку «Вдома»


Уряд ухвалив нові правила в’їзду в Україну, тому функції застосунку «Вдома» також змінилися.

Про це пише Мінцифри.

Як тепер працюватиме застосунок «Вдома»?

Усім невакцинованим людям під час перетину кордону потрібно буде встановити застосунок «Вдома». Тепер він працюватиме лише 72 години. Контролю даних геолокації та розпізнавання обличчя більше не буде.

Упродовж 72 годин приїжджі мають зробити антиген тест чи ПЛР лише в лабораторії, що верифікована МОЗ. Результат тесту автоматично підтягнеться в застосунок. Якщо результат позитивний, громадянину чи громадянці потрібно зателефонувати сімейному лікарю.

Якщо тест негативний, застосунок можна видаляти.

У разі, коли за 72 години людина не зробила тест, застосунок деактивуватиметься. А інформація автоматично передається до правоохоронних органів, які вибірково перевірятимуть перебування осіб на самоізоляції.

Під час реєстрації в застосунку «Вдома» потрібно зазначити:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);
  • серію та номер паспорта;
  • місце самоізоляції;
  • номер телефону.

У разі, якщо ви відмовляєтеся встановлювати застосунок «Вдома», вам потрібно пройти 14-денну обсервацію, а іноземцям у в’їзді на територію України буде відмовлено.

Також ми розповідали, як працюватиме система електронних лікарняних. Усі заклади охорони здоров’я видаватимуть електронні лікарняні. Це означає, що вам не потрібно стояти в чергах і відвідувати лікарні, щоб отримати лікарняний.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь