Спецпроєкти

Як пережити осінь: добірка порад


Меланхолія чи навіть депресивний осінній запій? Якщо за перших холодів і тижня дощів на вас нападає непозбувна бентега, саме для вас цей перелік порад, як пережити осінь – і це не «перебрати гардероб» чи «вимити вікна».

Купити хризантеми чи айстри

Квіти завжди покращують настрій. Радимо купувати осінні букети, наприклад, з рук у людей. Або ж вибирати хризантеми в горщиках із квіткових крамниць. Тоді їх можна розставляти як вазончики. 

Окрім яскравого кольору, хризантеми та айстри додають ще й пахощів у кімнату, де стоять. А якщо застосувати технології, то можна пограти в гру з вгадуванням. Наприклад, повгадувати, на яку квітку ви дивитесь, за допомогою сервісу Google Об’єктив – це технологія розпізнавання зображень, яка допомагає ідентифікувати об’єкти. Для такої гри знадобиться смартфон і як мінімум одна допитлива людина, а краще двоє – щоб вести рахунок.

Вбратися в яскравий дощовик

Щойно сіріє небо, чомусь у наших широтах всі вбираються в сіре, чорне, хакі, зрідка в темно-синє або шоколадне. 

Може варто додати барв у гардероб? Наприклад, одягнути яскравий дощовик, коли сіро, похмуро, мокро й весь день чогось хочеться, а чого саме – не зрозуміло. 

Для натхнення можна погортати яскраві блоги в Instagram: Blair Eadie, Bettina Looney, Janka Polliani, Blanca Miró Scrimieri, Valeria Lipovetsky.

Фудпейринг

Ви просто маєте спробувати якесь неочікуване поєднання смаків цієї осені. 

Фудпейринг – це течія в гастрокультурі, що дозволяє виходити за межі простих поєднань як готових страв із напоями, так й окремих інгредієнтів в одній страві. 

фудпейринг

Засновником фудпейрингу називають біоінженера Бернара Лаусса. Саме він запропонував науковий підхід для вивчення й розвитку кулінарії. На основі ароматичних і смакових якостей різних продуктів Бернар склав низку смаків, які буквально підняли гастрономію на новий рівень. 

Найцікавіша фішка фудпейрингу – всі розрахунки й алгоритми обчислює штучний інтелект. Цей інструмент зараз доступний користувачам на сайті Лаусса й допомагає розвинути креативність у кулінарії. Наприклад, білий шоколад і чорний кав’яр або малина з попкорном і бурбоном – навіть звучить незвично та цікаво. Ну або вже хоч солоні огірки та мед спробуйте – ми знаємо, ви вже бачили ці тренди. 

До речі, раніше ми вже писали про сало й рожеве шампанське як локальний варіант фудпейрингу.

Зібратися на зустріч із друзями

Вечори стають довшими, а посиденьки з друзями – душевнішими. Тож час створювати спільний чат і домовлятися про зустріч із подругами, друзями, родичами – спонтанно або заздалегідь. Особливо, якщо хотіли давно це зробити, а все ніяк.  

Імпровізовану вечірку можна влаштувати просто вдома. А якщо ви з Києва й хочете завітати до нового закладу, рекомендуємо класне місце – ресторан GOST на НСК «Олімпійський»

У концепції закладу втілилося твердження, що без усвідомлення цінності минулого неможливо побудувати щасливе майбутнє. На це натякає інтер’єр. Унікальні модерні мозаїки, панорамні вікна та музика створюють атмосферу, завдяки якій ресторан є простором, де народжуються хороші спогади.

Головна цінність закладу – найвища якість у всьому: напої, їжа, сервіс. 

У ресторані є ексклюзивна піца-піч Marana, яких всього чотири у світі – Lamborghini у світі кулінарії. Тому із меню радимо спробувати піцу – її тут десять позицій в меню, але це не все. 

Тут також є кухні дванадцяти різних країн світу та авторська кухня: Чилійський сібас з чорним рисом, овочами Де ле гюм і соусом Голландез, равлики в базиліковій олії з овочевим жульєном, В’єтнамський рол з крабом, курча Табака та багато іншого. Усі гості знайдуть страви до смаку. 

Із додаткових переваг: у ресторану є власна закрита парковка, що важливо у центрі міста, дитяча кімната із професійними аніматорами. У п’ятницю та суботу в GOST лунає жива музика та проходять виступи DJ-їв. Також в ресторані проводять майстер-класи з приготування піци для дітей та для дорослих.

Де шукати: вул. Велика Васильківська, 55

Номер для зв’язку: (050) 200 47 47

Спекти сливовий пиріг

Навіть якщо із випічкою на «ви», варто спробувати спекти той самий легендарний сливовий пиріг із ще друкованої The New York Times. Він доступний на сайті видання. 

Рецепт ще у 1983 році запропонувала кулінарка й оглядачка видання Маріан Буррос. Відтоді він з’являвся на сторінках газети щовересня впродовж шести років поспіль. Коли ж редактори вирішили припинити його публікувати, редакцію засипали гнівними листами, і традицію довелось відновити. 

сливовий пиріг рецепт

Його приготування забере 1 год 15 хв, інгредієнти прості й доступні:

  • від ¾ до 1 склянки цукру;
  • ½ склянки розм’якшеного вершкового масла;
  • 1 склянка просіяного борошна;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • дрібка солі;
  • 2 яйця;
  • 12 слив без кісточок;
  • 2 столова ложка цукру й 1 чайна ложка кориці для того, щоб посипати пиріг;
  • збиті вершки (за бажанням для подачі).

Розігрійте духовку до 180°C (в англомовній версії «350», там у °F – примітка редакції). 

Збийте міксером цукор і підігріте масло, додайте яйця, знову збиваючи. Потім додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, ретельно перемішайте. 

Викладіть тісто у форму для випікання діаметром від 20 до 25 см (в англомовній версії «8,9 або 10», там у дюймах – примітка редакції). 

Розкладіть половинки слив шкіркою догори поверх тіста. Посипте цукром чи збризніть лимонним соком, залежно від солодкості фруктів. Посипте приблизно 1 чайною ложкою кориці – залежно від того, наскільки ви її любите. 

Випікайте приблизно годину. 

Вийміть та дайте охолонути до теплого й подавайте простим чи зі збитими вершками. Можна заморозити за бажанням, розморожувати за температури 150°C.

Прочитати Камасутру

Купити таки цю Біблію сексу й нарешті осилити від форзаца до форзаца. 

«Камасутра», широко відома як вузько сексуальний твір, насправді містить у собі настанови щодо правильного – з позицій цілісності та гармонійності світу – діставання та переживання насолоди; має під собою ґрунтовні філософські та релігійні підвалини. І якраз все логічно: вечори довшають, цікавість досліджувати можливості свого тіла зростає.

Проходити тести

Досі не розуміємо, як могло так статися, що ви не підписалися на наш телеграм із тестами й не стали a little bit tested. Ми щодня публікуємо такий тест, який варто пройти самому, а ще надіслати колегам і друзям. Фан і пізнавальні штуки про себе самого/-у – це те, чому ми любимо тести й чому так багато їх генеруємо.

Влаштувати фотосет

Фотографуватись самому чи робити знімки природи – визначайте самі. На телефон чи з професійним фотографом – не так важливо. Головне, щоб у найгірший свій настрій можна було дістати смартфон і полистати красиві фото. 

Ми не впевнені, що є дослідження про вплив перегляду старих фотографій на людину. Але з досвіду знаємо, що це хороший спосіб покращити собі настрій. Ну й запостити буде що – адже роль фотографії змістилася від збереження важливих подій до спілкування з друзями, створення власного бренду та зміцнення соціальних зв’язків. Якщо старше покоління користується камерами переважно аби зафіксувати пам’ятні події, то ми так спілкуємося, повідомляємо, де перебуваємо та що відчуваємо просто зараз. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь