Спецпроєкти

Затишний осінній вікенд: що робити вдома вихідними, щоб не було нудно


Як завжди, збираємо варіанти того, що робити вдома вихідними – для тих, хто уникає скупчень людей або просто втомився.

Що дивитися

Люди півночі / De Noorderlingen

Режисер: Алекс Ван Вармердам
Рік: 1992

Голландська чорна комедія, у якій одну з головних ролей зіграв сам Вармердам. Події відбуваються у 60-х у містечку, яке складається з однієї вулички, де всі знають одне одного. 

Серед персонажів – схиблений на сексі м’ясник, дружина якого всіма силами уникає інтиму; листоноша, який читає чужі листи й знає всі секрети; хлопчик, який перевдягається в Патріса Лумумбу, та інші не менш божевільні.

Смішно, сумно, трохи страшно й красиво – загалом все, що ми зазвичай чекаємо від фільмів.

Королівство повного Місяця / Moonrise Kingdom

Режисер: Вес Андерсон
Рік: 2012

Світлий фільм про двох закоханих дивакуватих підлітків та безпорадних дорослих, які від цих підлітків не кращі. Діти втікають через непорозуміння з дорослим світом і бажання побути одне з одним, дорослі водночас шукають їх і намагаються розв’язати свої проблеми.

Фантастично красивий фільм із зірковим складом: у головних ролях – Білл Мюррей, Брюс Вілліс, Едвард Нортон, Френсіс Макдорманд та Тільда Свінтон.

Дім, який збудував Джек / The House That Jack Built

Режисер: Ларс фон Трієр
Рік: 2018

Якщо вам бракує моторошності, ось фільм Трієра, який є чимось середнім між горором і трилером. Щоб зняти переконливу стрічку про маніяка, режисер кілька років вивчав історії життя серійних убивць.

За сюжетом Джек – вбивця-інтелектуал, який потерпає від ОКР. Він розмірковує про філософію, повертається на місця вбивств, щоб ідеально їх прибрати, і колекціонує тіла вбитих у морозильній камері. Фільм не для слабких духом, та один із найкращих у фільмографії Трієра.

Що читати

«Зелене світло» 

Автор: Метью Макконахі
Рік: 2021

Якщо ви вже пройшли наш тест «Якого ти вхопиш Макконахі», час взятися за книжку одного з наймеметичніших акторів сучасності. 

Книжка – зібрання щоденникових записів Макконахі. Актор понад 30 років нотував все, що здається йому важливим: перемоги та поразки, варіанти зробити день кращим, способи уникнути помилок. Вийшла дуже інтимна річ, яку хочеться розтягувати на цитати.

Нещодавно книжка вийшла українською у видавництві BookChef.

Куди залипати

Інстаграм @_nguan_

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Nguan (@_nguan_)

 

Профіль сінгапурського фотографа, який прагне показати міське життя з усіма архітектурними особливостями й, звісно ж, побутом містян. Ми не любимо зловживати словом «атмосферно», та для опису цих світлин воно підходить як ніколи.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Nguan (@_nguan_)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Nguan (@_nguan_)

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Nguan (@_nguan_)

Канал Animal Planet

У дитинстві нашим супергероєм був Стів Ірвін, якого зараз згадуємо із сумом і ностальгією. Любов до тварин – милих домашніх і небезпечних диких – успадкував син Ірвіна Роберт, який як дві краплі води схожий на батька. 

Роберт, його мати та сестра є ведучими Animal Planet. На каналі можна знайти сюжети про різних тварин, історії їхнього порятунку та особливості правильного поводження від експертів. Приємний спосіб підтягнути англійську, до речі.

Що приготувати

Рататуй

Доволі простий і смачний рецепт із сезонних овочів, який не відбере багато часу.

Що потрібно:

  • 2 картоплини;
  • 2 моркви;
  • 2 корені селери;
  • 2 кабачки;
  • 2 баклажани;
  • оливкова олія;
  • сіль та перець на смак.

Найнудніша частина готування – нарізати всі овочі тоненькими скибками. 

Далі буде цікавіше: у змазану оливковою олією форму для запікання викладаємо скибки почергово (і максимально акуратно, щоб вийшло красиво).

Збризкуємо оливковою олією (трішки), солимо та перчимо. Можна додати ще приправ – наприклад, духмяних італійських чи прованських трав – на смак.

Близько пів години запікаємо в духовці за температури 180 градусів. Хвилин за п’ятнадцять до готовності можна посипати рататуй натертим сиром, щоб отримати смачну сирну скоринку.

Під готову страву можете переглянути однойменний мультик – і вечір одразу стане кращим.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь