Спецпроєкти

Американці створили реактивний дрон, який може розвивати швидкість до 400 км/год


Американська компанія FusionFlight створила дрон на реактивних двигунах, який може розвивати швидкість до 400 км/год.

Що відомо про цей дрон?

Реактивний дрон AB6 має чотири мікротурбінні реактивні двигуни замість роторів. Завдяки цьому він може злітати вертикально, точно зависати в одному місці та плавно переходити на горизонтальний рух і розвивати швидкість до 400 км/год.

У звичайних квадрокоптерів чотири електромотори та стільки ж однакових пропелерів, тому дрон AB6 – це приклад нової технології. Він не має зовнішніх крил й обертових частин, що дозволяє йому працювати в щільному середовищі та в сувору погоду.

«Ми віримо в простоту. Високошвидкісна реактивна машина повинна бути легкою в будівництві та легкою в обслуговуванні. Із цієї причини команда FusionFlight скоротила кількість рухомих частин лише до восьми: чотири турбіни та чотири сопла для вектора тяги. Ці компоненти об’єднані з центральним паливним баком і спеціальним пакетом авіоніки для створення справді компактного літака», – коментують розробники.

Перший прототип цього реактивного дрона представили у 2019 році. Після цього розробники покращили комплектацію свого квадрокоптера. У AB6 додали корпус, який захищає двигуни, і систему відхилення вектора тяги, що дозволяє сопла двигунів незалежно один від одного повертатися назад і вперед. Також збільшилась вага самого дрона до 60 кілограмів, з яких 20 – паливо.

З прототипу залишилася можливість підіймати до 18 кілограмів вантажу. Реактивний дрон може пролетіти без приземлення 150 кілометрів за заданим маршрутом, якщо керувати ним дистанційно, ця відстань скорочується до 50 кілометрів.

Для посадки дрона вистачить майданчика 1,2 на 0,9 метра. Завдяки особливій побудові реактивного двигуна дрон може здійснювати зліт і посадку майже з усіх типів місцевості.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь