Спецпроєкти

Від естетики 70-х до мінімалізму: 10 головних інтер’єрних трендів


Якщо ви давно хотіли переосмислити житловий простір, щось змінити або додати, можна не чекати понеділка чи знаку згори, а почати з деталей: перефарбувати стіни чи купити новий диван. Для натхнення ми з Enjoy The Wood ™  ділимося десятьма трендами в дизайні інтер’єрів. 

Екстремальний мінімалізм

Тренд на розумне споживання дозволив поглянути на звичні речі з іншого боку та змінив погляди людей щодо того, скільки й чого їм потрібно в просторі. Бабусині вишиті наволочки, колекція фото в рамках, розписні килими та анімалістичні принти поступаються місцем мінімалістичним кольорам та лаконічним фактурам. Тепер замість химерних авангардів та попартів роблять білосніжні стіни, гладкі фасади без ручок, ставлять вбудовані меблі та використовують мінімум декору. 

Гармонійно поєднані монохромні відтінки, охайність та багато світла – екстремальний мінімалізм допомагає звільнити простір для щоденних справ та прибрати зайві речі. У такій квартирі люди почуваються більш організованими, ніж в еклектичному хаосі. А щоб мінімалістичний інтер’єр не перетворився на операційну, можна додати цікаві акценти на кшталт картини, скульптури, вази чи оригінального крісла.

Різні відтінки зеленого

Тижні моди показали, що зелений колір у 2022-му буде одним із домінантних. Цей тренд перекочує й у дизайн інтер’єрів. Зелений – це колір умиротворення, він заспокоює та асоціюється з природою. 

Можна, наприклад, покрасити стіни в м’ятний чи додати яскравий акцент у вигляді штор або посуду. 

Якщо йдеться про кухню, то туди ідеально підійде салатовий відтінок, для ванної краще вибрати більш холодні тони, у спальню можна додати щось насиченого кольору, а у вітальню – спокійнішого.


Натуральні матеріали та екологічність

Екологічність – ще один тренд у сфері дизайну інтер’єрів. Натуральні матеріали довговічні, вони додають в оселю затишок та допомагають створити здорову атмосферу. Так, наприклад, шкідливі фарби замінюють аналогами з позначкою «еко», а для покриття підлоги вибирають масивні чи паркетні дошки. Меблі для екоінтер’єру виготовляють із натурального дерева, їх обшивають джутом чи вовною, болтів та шурупів мінімум. 

Тренд на натуральність простежується навіть у декорі та аксесуарах. Їхній вибір різноманітний. Можна прикрасити кімнату лляними шторами, поставити торшер із каменя, а на стіну повісити мапу з натурального дерева. 

Український сімейний бренд Enjoy The Wood ™ пропонує безліч екологічних мап із пожиттєвою гарантією на виріб. Серед великого асортименту можна знайти одношарові, багатошарові, коркові та люмінесцентні мапи, а також мапи з підсвічуванням. Є безліч оригінальних кольорових поєднань: бабл гам, беррі, кантрі, урбан, круїз тощо.


Можна вибрати варіант «Blank» – це мапа без написів, чи «Basic» – з назвами країн, столиць та штатів. «Prime» – це варіант «Basic», але з Антарктикою, а «Prime Plans» – той самий «Prime», але з доповненням у вигляді 45 невеликих літаків для відміток подорожей. 

Мапи виготовляють упродовж 10-12 днів та доставляють у всьому світі. Окрім них, Enjoy The Wood ™ пропонує дерев’яні глобуси оригінальної форми різних кольорів, а також плани Києва, Лондона, Рима та інших міст. Кожен виріб створюють індивідуально з урахуванням уподобань клієнта.

Оригінальні хенд-мейд аксесуари прикрасять вітальню, дитячу чи кабінет. А щоб не розгубитися в усьому різноманітті, можна скористатися спеціальним AR-застосунком, який легко завантажується з AppStore та GooglePlay. Програма дозволяє приміряти на свою стіну мапу будь-якого кольору та розміру й вибрати ту, що підійде найкраще. 

Окрім натуральних матеріалів, в екоінтер’єрі використовуюють світлодіодні лампочки, а традиційні двері подекуди замінюють на скляні аналоги, щоб не перешкоджати потраплянню сонячного світла. 

Екологічність – це також про апсайклінг – нове життя старих речей. Наприклад, старі валізи можуть стати модним журнальним столиком, вишита сорочка – оригінальною наволочкою, а непотрібні банки – стильною гірляндою. 


Більше рослин

Рослини не просто прикрашають будинок, вони покращують якість повітря, а деякі навіть використовують для природної ароматерапії. Кімнатні рослини можна поставити будь-де: на підвіконні, столі, полиці та навіть на підлозі – вони заповнять простір та стануть оригінальним акцентом, і чим більше їх – тим краще. 

Можна додати у свій інтер’єр невибагливий заміокулькас, що найкомфортніше почувається в півтіні, чи сукуленти в стильних горщиках. Непримхливими рослинами також вважаються спатіфілум, аспідістра та кактуси.

Яскравими акцентами в інтер’єрі стануть орхідеї, які вже давно полюбилися багатьом дизайнерам. Вони вдало вписуються в мінімалистичний та східний стилі, а також доповнюють лофт і ф’южн.


Заокруглені форми

У середині минулого століття круглі меблі були дуже популярними. Овальними принтами також часто прикрашали тканини, якими були оббиті дивани, крісла та стільці. Тепер овали знову повертаються в інтер’єрну моду. 

Оригінальні дивани С-подібної форми, столи з «м’якими» краями, круглі ліжка – плавні форми додають легкості та романтичності, перетворюючи формальну атмосферу на більш розслаблену. Окрім цього, вони гармонійно доповнюють меблі з креативними кутастими формами.

Меблі з пом’якшеними лініями привертають увагу, «підкорюють» собі весь простір та мають гармонійний вигляд разом з ультрасучасними гібридними формами.


Чорні акценти

Чорний колір в інтер’єрі є стильним, особливо якщо поєднувати його з природними елементами – зеленими кімнатними рослинами чи натуральним деревом. Чорним елементом може бути крісло або стіл, постільна білизна, посуд, шафа чи навіть скатертина. Якщо кімната виконана у світлих тонах, оригінальним акцентом стануть тонкі горизонтальні чи вертикальні лінії: віконна рама, балясина, смугастий принт на шторах. 

Щоб чорний колір гармоніював з усім інтер’єрним ансамблем, потрібно його «пом’якшити»: пропорційно та рівномірно використати у всьому приміщенні. Наприклад, можна зробити темними ручки шафи та ніжки стола, а ще поставити чорний торшер чи постелити такого ж кольору килим.


Мультифункціональність

Часи, коли люди заставляли все меблями, давно минули. Тепер у моді предмети, які можуть виконувати відразу декілька функцій та зберегти простір. Наприклад, ліжко, яке легко перетворюється на шафу, чи письмовий стіл, що за декілька хвилин стає комодом. Такі меблі дозволяють реалізувати будь-які інтер’єрні сценарії, а також допомагають змінити звичне середовище, перетворивши місце навчання чи роботи на зону відпочинку. 

Багатофункціональність – це також про раціональне використання простору, завдяки чому можна зекономити гроші та місце в квартирі. Наприклад, стелажі чи сходи можуть виконувати функції перегородок, відділяючи одну зону від іншої.


Оксамит

Ще один тренд у дизайні інтер’єру – це оксамит. Приємний на дотик плюшевий матеріал є ідеальним для крісел у вітальні та штор у спальні. Завдяки багатій кольоровій палітрі оксамитова тканина підходить будь-яким інтер’єрам. 

У стриманому мінімалізмі оксамит є елементом вишуканості, а яскравому стилю додає затишку. Цей матеріал також гарно поєднується з металевими та дерев’яними деталями, пухнастими коврами, меблями з матової тканини, а ще він гарно поглинає шум. 

З оксамитом потрібно бути обережним, важливо, щоб його було в міру. Цей матеріал найкраще підійде для акцентів. Також не варто вибирати меблі з оксамитовою оббивкою для маленьких приміщень – тканина візуально зменшує простір.


Естетика 1970-х

Вінтажний стиль теж на піку популярності. Тут потрібно пам’ятати про гру з кольорами – у 1970-ті дизайнери постійно використовували цей прийом. Не бійтесь експериментувати, поєднуючи яскраві теплі відтінки, переважно помаранчеві та зелені. Як варіант – пофарбувати шафу в бурштиновий чи зробити ніжки кухонних стільців яскраво-жовтими.  

Настрій яскравих 70-х також можна передати за допомогою геометричних форм. Подушки чи штори з оригінальним орнаментом стануть цікавим доповненням вінтажного інтер’єру. Ще можна додати торшери з бахромою, скатертини з китицями, яскраві вази для квітів.


Елементи, що повторюються

Ще один тренд – прикрашати кімнату двома або більше ідентичними предметами. Однакові горщики для квітів, вази, лампи, картини чи подушки виглядатимуть стильно, особливо якщо вони будуть яскравих кольорів та незвичайних фактур. Ці елементи можна розташовувати як симетрично, так й асиметрично – головне, щоб був баланс. Проте, вибираючи однакові деталі, важливо пам’ятати, що надмірна їхня концентрація на один квадратний метр може порушити гармонію простору та зіпсувати інтер’єр.


#bit.ua
Читайте нас у
Telegram