Спецпроєкти

Розумні чотирилапі: вчені з’ясували скільки слів розуміють собаки


Канадські вчені дослідили, що собаки набагато розумніші, ніж ми вважаємо. Дослідження показало, що тварини аналізують найменші деталі людської мови.

Про це йдеться в дослідженні канадських учених.

Дослідження

В дослідженні йдеться про те, що буквально  через секунди після того, як ми починаємо говорити слово — «погуляти», собаки можуть передбачати подальші дії та реагувати на те, що ми намагаємося сказати. Звісно словниковий запас тварин значно менший, ніж у людей, проте шляхом дослідження учені встановили, що в середньому  собаки можуть послідовно реагувати на 89 слів або фраз.

Відтак, найрозумніші собаки реагують на понад 200 конкретних слів. В порівнянні — це рівноцінно словнику дворічної дитини. Найменша кількість знайомих для собаки слів — 15.

«Завдяки додатковим дослідженням наш інструмент може стати дієвим та економічним дослідницьким інструментом для визначення деяких із їхніх компетенцій і, можливо, допоможе заздалегідь передбачити потенціал окремих собак для різних професій», — розповідають автори дослідження.

Крім того, вчені встановили, що у собак, які професійно навчені для пошуково-рятувальних робіт, словниковий запас у 1,5 раза більший.

Читайте також

Дослідження: чому собаки нахиляють голову, коли ви з ними розмовляєте? 

Як вибрати лежак, одяг та амуніцію для собаки: 18 українських брендів для тварин. 

Дослідження: чи ревнують собаки своїх власників? 

Не можу встати вранці і заснути вночі: що таке синдром затримки фази сну і чи можна з ним боротися?

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь