Спецпроєкти

В iOS 15.4 з’явиться можливість розблокувати iPhone обличчям у масці – що ще буде в оновленні?


27 січня Apple випустила iOS 15.4 beta 1 для розробників. У новій версії з’явиться можливість розблокувати iPhone обличчям у масці.

Про це пише Macrumors.

Як це працюватиме?

Поки що функція доступна лише для розробників, у яких вже є доступ до iOS 15.4 beta 1. У компанії попереджають, що повний ідентифікатор обличчя є безпечнішим варіантом, але вони вже тестують Face ID для розпізнавання обличчя в масці.

Face ID розпізнаватиме особливості людини навколо очей. У налаштуваннях користувачі зможуть вибрати, використовувати звичайний Face ID чи для розпізнавання обличчя в масці. Також там можна буде вказати, що ви носите окуляри, це підвищить точність розпізнавання.

Функція поки що доступна тільки на iPhone 12 і 13, але його можна використовувати для автентифікації транзакцій Apple Pay і входу в застосунки сторонніх розробників.

Що ще з’явиться в iOS 15.4?

У бета-версії з’явилися Emoji 14, де додали:

  • 37 нових емодзі;
  • 75 доповнень відтінків шкіри;
  • 112 нових персонажів.

Із цікавого з’являться: руки-серце, рука вправо, рука вліво, рука вниз, долоня вгору, рука зі схрещеними вказівними й великими пальцями, вказівник на глядача, а також оновленні рукостискання.

  • серед тварин і рослин: гніздо з яйцями, порожнє гніздо, корали та лотоси;
  • серед предметів: рентгенівський знімок, милиця, гірка для дитячого майданчика, колесо, кільцевий буй, хамса, дзеркальна куля, баночка, ідентифікаційна картка та низький заряд акумулятора;
  • серед фантастичних персонажів: тролі;
  • серед їжі: яйця, боби та рідина, що наливається.

Новий віджет

Віджет Apple Card можна додати на головний екран. Віджет «Apple Card» показує ваш поточний баланс і ваші щоденні витрати в різних категоріях.

Пароль для входу на вебсайт

У бета-версії iOS 15.4 та iPadOS 15.4 додали нову функцію ключа доступу, тобто на вебсайтах, які дозволяють автентифікацію за допомогою Face ID або Touch ID, ви можете автентифікуватися за допомогою ‌iPhone‌ замість того, щоб вводити пароль.

Перевірка якості Trade-In

Функція «Косметичного сканування» для продажу iPhone, імовірно, використовуватиметься для перевірки ‌iPhone‌ на наявність пошкоджень, як-от подряпини та вм’ятини, щоб забезпечити точнішу оцінку вартості обміну.

SharePlay

У програмах, які підтримують SharePlay, тепер є можливість активувати його безпосередньо з аркуша спільного доступу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь