Спецпроєкти

Цифра дня: «Дія» подолала позначку у 13 мільйонів користувачів


У застосунку «Дія» кількість користувачів зросла до 13 мільйонів. Крім того, понад 7,3 млн людей відкрили картки «єПідтримка».

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Що сталося

За 2021 рік кількість користувачів у застосунку «Дія» зросла більше ніж у 5 разів. За словами Михайли Федорова, зараз щоденний приріст нових користувачів складає близько 50 000-70 000 людей.

«Це божевільні темпи зростання навіть для будь-якого технологічного бізнесу», – зазначив Федоров.

У додатку зараз 15 документів та 9 послуг. «Дію» приймають більше 1 800 організацій по всій країні. Порталом користуються 12 млн українців. 72 держпослуги онлайн у різних сферах вже доступні для кожного, додав міністр.

Тисяча за вакцинацію

Крім того, українці відкрили 7,3 мільйона карток у банках для нарахування виплат за програмою «єПідтримка», понад 6,1 млн вакцинованих громадян подали заявки на отримання тисячі гривень, а на різні послуги витратили вже 638 млн гривень.

«Результати лише за три тижні: 7,3 млн — відкритих карток «єПідтримка» в банках, 6,1 млн — заявок на отримання виплат у «Дії», 638 млн грн — вже витратили українці.

Пройдений етап для «Дії» – лише частина нашої глобальної візії. Ми впевнено рухаємось за планом. «Дія» об’єднала круту команду професіоналів заради однієї мети – створити найзручнішу державу у світі з точки зору отримання послуг», — розповідає Федоров.

Нагадаємо, 19 грудня в Україні стартувала державна програма «єПідтримка» — повністю вакциновані проти коронавірусу громадяни почали отримувати 1000 грн.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь