Спецпроєкти

Venture Beat визначив топ-5 найзатребуваніших ІТ-професій 2022 року


Venture Beat склав добірку із 5-ти  ІТ-спеціальностей, які будуть найзатребуванішими у 2022 році. 

Про це йдеться на сайті Venture Beat.

Java-розробник

В обов’язки розробників Java входить створення веб-додатків, програмного забезпечення та програм. Зазвичай вони працюють протягом усього циклу розробки продукту. Venture Beat вважає, що ця робота завжди користується великим попитом і в 2022 році багато компаній шукатиме фахівців саме на цю посаду.

Крім того, типові обов’язки розробників Java включають розробку, впровадження та підтримку Java-додатків, забезпечення високої доступності та продуктивності, участь у всіх фазах життєвого циклу розробки, написання добре розробленого, ефективного та тестованого коду.

Cloud-архітектор

Cloud-архітектор — це ІТ-фахівець, який відповідає за справність стратегії хмарних обчислень компанії. Це безпосередньо включає впровадження нових хмарних рішень,  дизайн хмарних додатків, а також управління хмарою та моніторинг даних. Часто ці фахівці також відповідають за подолання розривів між складними бізнес-проблемами та рішеннями.

Продакт-менеджер

Продакт-менеджери контролюють розробку проектів від стадії планування до завершення. Зазвичай вони є тими людьми, які об’єднують команди і гарантують, що всі працюють у правильному напрямку. У цих фахівців дуже широкий спектр відповідальностей: вони контролюють виконання окремих задач, організовують зустрічі з командою, слідкують за прогресом по проекту в цілому.

Серед вимог до кандидатів:

  • сильні аналітичні навички;
  • досвід управління;
  • високий рівень організації;
  • досвід використання таких інструментів, як PivotalTracker або Jira.

Спеціаліст з кіберзахисту

Фахівці з кібербезпеки – це працівники, які захищають компанії від атак з боку хакерів та оберігають клієнтів від крадіжки їх інформації. Без команди провідних спеціалістів із ІТ-безпеки компанії ризикують втратити величезні суми грошей та велику кількість клієнтів.

Фахівцям з кібербезпеки потрібні такі скілли:

  • навички вирішення проблем;
  • знання безпеки на різних платформах;
  • чудові комунікативні навички;
  • фундаментальні навички комп’ютерної криміналістики.

Науковці даних

Data science використовують машинне навчання для прогнозування та аналізу великих масивів даних. Серед найбільш типових завдань:

  • пошук пробілів в аналітиці, визначальну роль в якому мають правильні визначені набори даних та змінні;
  • збір великих дата-сетів;
  • представлення інсайтів на основі даних акціонерам компанії.

Науковці даних – це спеціальність, яка швидко розвівається і буде доволі затребуваною в 2022 році. Щоб претендувати на цю вакансію, потрібно знати такі мови статистичного програмування, як R, Python, SLQ, а також орієнтуватися в техніках дата-майнінгу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь