Спецпроєкти

Новини 83 дня війни. Ракетний удар по філії «Львівська залізниця», збита крилата ракета в небі над Миколаївщиною


  • З території заводу «Азовсталь» у Маріуполі увечері 16 травня виїхали близько 10 автобусів з українськими військовими. Видання Reuters також опублікувало фото, де видно важкопоранених українських військових з Азовсталі, які прибули в Новоазовськ, що знаходиться на тимчасово окупованій території ДНР. Заступниця міністра оборони заявила, що з Азовсталі евакуйовано 53 важкопоранених військових. Ще 211 осіб були доставлені в Оленівку (тимчасово окупована територія ДНР) для обміну. Оборонці Маріуполя залишаються на заводі. Для подальшого повернення українських військових в Україну буде проведено обмін полоненими.
  • 17 травня близько п’ятої години ранку в Охтирці (Сумська обл.) 5 російських ракет вдарили по цивільним об’єктам. Загорілися складські приміщення. Постраждало чимало приватних будинків. Удари загалом прийшлися по центральній частині міста і масиву «Дачний». Щонайменше п’ятеро поранених, —голова ОВА.
  • Вночі ворог здійснив ракетний удар по філії «Львівська залізниця» у Яворівському районі. Вибухом пошкоджено залізничну інфраструктуру. Інформації про травмованих чи загиблих не надходило. Підрозділами ППО було знищено три крилаті ракети морського базування, — ОВА та Повітряне командування «Захід».
  • Вночі, 17 травня, у небі над Миколаївщиною, підрозділ зенітних ракетних військ повітряного командування «Південь» збив крилату ракету, яка була випущена стратегічним бомбардувальником, що атакував Україну з Каспійського напрямку. Ворожа ціль рухалася у напрямку західних регіонів України.
  • 106 батальйонно-тактичних груп рашистів зараз перебувають в Україні. Найбільша концентрація — між Херсоном із західного боку та Маріуполем зі східного. Також — від Запоріжжя з півночі і аж до Великої Новосілки на Донеччині, — представник Пентагону.
  • 818 трансформаторних підстанцій зруйновано або відключено на Луганщині, зі світлом тільки один населений пункт із 42 підконтрольних, — ОВА.
  • У два корпуси лікарні та будівлю «Імпульсу» рашисти влучили в Сєвєродонецьку, також авіаудари по Попаснянщині. Загалом по Луганській області 10 загиблих та 3 поранених, – Сергій Гайдай, керівник ОВА.
  • Артилерійським обстрілом завдано шкоди 9 будинкам у Гірському та 6 – у Золотому. Штурмуючи Гірську громаду, рашисти вимушені були відійти, як і в районі Сиротиного поблизу Сєвєродонецька. Втрати ворога – чисельні, – Луганська ОВА.
  • Вранці російські військові завдали ракетного удару по селищу Десна на Чернігівщині. За попередньою інформацією — є загиблі та поранені, – В’ячеслав Чаус, керівник ОВА.
  • Від російських обстрілів у Циркунах 16 травня сталися чотири пожежі. В тому числі горіли житлові будинки та гараж. Загиблих або поранених немає, – ДСНС Харківщини.
  • ЄС працює над тим, аби допомогти Україні експортувати зернові, заблоковані росією у морських портах, через так звані «коридори солідарності», –  високий представник ЄС Жозеп Боррель.
  • В Естонії розпочались навчання Сил оборони країни Siil 2022. В них візьмуть участь понад 15 тисяч військових із 10 країн. Метою є перевірка боєготовності та оцінка міжнародної взаємодії при реагуванні на різні загрози, – ERR.
  • Сенатори США  розробляють законопроєкт, який дозволить судам розглядати справи про військові злочини, навіть якщо жодна зі сторін не є громадянами США, — The New York Times.

Загальні бойові втрати ворога з 24.02 по 17.05 

Більше ніж 652 дитини постраждало в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф

За офіційними даними 229 дітей загинуло та понад 423 поранено.

16 травня внаслідок ракетного удару ворога по об’єктам туристичної інфраструктури в Білгород-Дністровському районі Одеської області отримала поранення дівчинка.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Джерело: Ukraine Now

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь