Спецпроєкти

Новини 93 дня війни. росія перекидає з Криму на Запоріжжя живу силу та військову техніку, обстріли Сумщини з території рф


  • Вранці ворог обстріляв Дніпропетровщину, є серйозні руйнування. Очільник Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко повідомив про кілька прильотів. Наразі рятувальники розбирають завали та шукають людей.
  • Четверо загиблих у Сєвєродонецьку, обстріляне відділення поліції у Лисичанську, по області пошкоджено близько 50 будинків. Усю добу росіяни намагалися протиснутися у Сєвєродонецьк зі сторони Пурдівки та Щедрищевого, атакували позиції наших військових в районі Устинівки. – Сергій Гайдай.
  • 26 травня до готелю «Мир» проникла ворожа ДРГ – ЗСУ встояли. За добу евакуйовано 12 сєвєродончан, за 3 місяці війни поховано близько 1500 містян. – Олександр Стрюк, керівник міської військово-цивільної адміністрації.
  • рф перекидає з Криму на Запоріжжя живу силу та військову техніку. Це не лише сухопутні війська, а й повітряні та морські компоненти. Відомо, що в бік Мелітополя проїхала колона військової техніки, близько 200 тентованих вантажівок та стільки ж «Градів». – Запорізька ОВА.
  • Армія рф зі своєї території обстрілювала Сумщину. Щопівгодини лунали постріли з міномету по Шосткинському району: пошкоджені приватні будинки. Також обстріляли околиці села Старі Вирки. – Керівник ОВА Живицький.
  • На території школи №30 по вул. Дністровській у Маріуполі в результаті детонації російського снаряду від комплексу «Град» загинув 12-річний хлопчик. – Радник міського голови Маріуполя.
  • Представник ГУР МО Вадим Скібіцький прогнозує, що війна триватиме до зими. Він зазначив, що кремлівський диктатор не хоче здавати свої позиції і відмовлятися від планів. 
  • 60% житлового фонду Сєвєродонецька зруйновано, 85-90% будівель міста пошкоджено і потребуватимуть капітального відновлення. – Олександр Стрюк. За даними очільника Сєвєродонецька, у місті наразі залишається близько 12-13 тис. осіб.
  • Борис Джонсон запропонував Володимиру Зеленському створити новий «політичний, економічний та військовий союз», який буде альтернативою Євросоюзу, спрямованою проти росії. Новий альянс має обʼєднати країни, незадоволені політикою ЄС, а також діями Німеччини у відповідь на військову агресію росії. – Corriere Della Sera.
  • Іран постачатиме росії турбіни та запчастини в обмін на сталь.

Загальні бойові втрати противника з 24.02 по 27.05:

Внаслідок збройної агресії рф в Україні постраждали більше 679 дітей

За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 241 дитина загинула та понад 438 поранено.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь