Спецпроєкти

Новини 96 дня війни. Чорнобаївка — 22 серія, росіяни просуваються в середину Сєвєродонецька


  • 29 травня Президент України Володимир Зеленський відвідав Харківську область — передові позиції українських військових, оглянув знищену інфраструктуру області та провів нараду. Очільник ОВА Харківської області Олег Синєгубов показав президенту наслідки російських обстрілів. За даними влади у Харкові та області — 2229 будинків зруйновано внаслідок бойових дій.

  • Вночі й на світанку по Одещині росіяни нанесли 2 ракетних удари. Одну ракету збито силами ППО. рашисти влучили в ту саме  розбиту раніше колію мосту через Дністровський лиман. Ударною хвилею пошкоджено кілька приватних  будинків неподалік. Травмованих серед населення нема, – ОК “Південь”.
  • З 00:00 до 8 ранку по території Сумщини рашисти здійснили 4 обстріли прикордонних територій. Два авіаудари ракетами з території рф по території Хотінської громади Сумського району. Шість “виходів” із реактивної системи залпового вогню з території росії по території Сумського району. Близько 10 прильотів із САУ по території Білопільської громади Сумського району. Вогонь вели з території росії. Близько 8 пострілів із міномету із території рф по територіях Середино-Будської громади Шосткинського району. За попередніми даними жертв немає, руйнування уточнюються, – голова Сумської ОВА Дмитро Живицький.
  • росіяни просуваються в середину Сєвєродонецька, бої тривають, ситуація дуже важка. Критична інфраструктура Сєвєродонецька зруйнована, 60 % житлового фонду відновленню не підлягає. Користуватися трасою Лисичанськ – Бахмут небезпечно, використовуємо більш безпечні варіанти щодо евакуації та підвезення гуманітарних вантажів, – голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.
  • Окупанти обстріляли Новий Буг (Миколаївська область). Значні руйнування у центрі міста, — повідомляє міська рада.
  • Вночі ворог знову обстріляв територію Зеленодольської та Апостолівської громад у Криворізькому районі. По населеним пунктам не влучили, люди цілі, будинки також, – Дніпропетровська обласна рада.
  • В районі Нової Каховки та Степанівки рф облаштовують танкові позиції. Неподалік від Херсона вивантажують техніку. За кілька днів для посилення своїх позицій рашисти накопичили близько 120 одиниць Т-62 та БМП-2, – ОК “Південь”.
  • В результаті наступу на Херсонщині ЗСУ за минулу добу знищили 67 російських військових, 6 танків Т-62, 2 реактивні системи залпового вогню “Град”, 3 самохідних гаубиці “Мста-С”, 3 одиниці броньованої та 13 – автомобільної техніки, а також пункт управління безпілотними розвідниками та командний пункт одного з російських підрозділів – ОК “Південь”.
  • На Сході ЗСУ ліквідували 39 загарбників, внаслідок ураження по скупченню особового складу та техніці російських військ українською артилерією також було знищено склад із боєприпасами, дві артилерійські системи, 11 одиниць бойової броньованої техніки, 10 ворожих автомобілів. Протиповітряна оборона збила дві російські крилаті ракети.
  • Список кораблів, якими рф намагається вивезти в інші країни та продати крадене в Україні зерно та інші товари, було передано раднику президента Туреччини, – лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.
  • Відновлено електропостачання Бахмутського та Краматорського районів. Також, сьогодні зранку, ремонтники розпочали роботу з запуску Другого Донецького водогону, але все залежатиме від безпекової ситуації, – Донецька ОВА.
  • Чорнобаївка — 22 серія. Відбулась детонація на складах боєприпасів рф.
  • росія зазнала нищівних втрат серед своїх офіцерів середньої та молодшої ланки у війні в Україні, що призведе до подальшого зниження бойового духу і поганої дисципліни у її військах в Україні. Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії.
  • Протягом минулої доби на Запорізькому напрямку знищено станцію радіоелектронної боротьби, бойову броньовану машину, два БПЛА “Орлан-10”, чотири одиниці автомобільної техніки, 23 військовослужбовці рф (шестеро поранених), – речник Сил оборони Запорізького краю Руслан Ткачук.
  • У Харкові було офіційно проголошено про створення нового підрозділу Сил спеціальних операцій АЗОВ. Бійці підрозділу вже виконують бойові завдання на Харківщині, наближаючи звільнення області від рашистів.
  • Польща може стати гарантом безпеки України після завершення війни з рф. Про свою готовність ухвалити це рішення заявив президент Анджей Дуда в інтерв‘ю Фаріду Закарії на CNN. 
  • Хакери групи Anonymous заявили, що зламали урядові сайти білорусі “за причетність до вторгнення в Україну”.

Загальні бойові втрати ворога з 24.02 по 30.05:

Більше ніж 687 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії рф

Станом на ранок 243 дитини загинуло та понад 444 поранено.

Джерело: Ukraine Now

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь