Спецпроєкти

Благодійна ініціатива Saint Javelin зібрала більше 2$ мільйонів на підтримку України


Благодійна ініціатива Saint Javelin націлена на збір коштів на підтримку військової діяльності України. Організації вже вдалось зібрати більше 2 мільйонів долларів США. Ці гроші передаються міжнародним та українським благодійним організаціям, таким як 2402.org, Help Us Help та Red Cross Ukraine. Saint Javelin власноруч займається благодійністю, наприклад, закуповує грузовики, одяг та допомагає сім’ям, що постраждали від війни.

Ініціатива Saint Javelin була започаткована канадійським журналістом, Крістіаном Борисом ще до початку повномасштабного вторгення Росії на територію України. Він багато писав про Україну для BBC, Vice, CBC і багато інших. Хоч Крістіан і поїхав у 2018 році з України, та все одно багато повертався до своїх друзів українців.

Потім, 24 лютого, я не зміг сидіти осторонь, спостерігаючи, як бомби почали падати на мої улюблені міста України. Після цього, я вирішив присвятити себе фандрейзингу на всі 100%.”, – коментує свою справу Крістіан Борис, засновник Saint Javelin

Завдяки постійній роботі ініціативи, одяг з зображенням Saint Javelin став віральним по всьому світу, а інстаграм сторінка зібрала вже більше 50 тисяч підписників. Після більше двох місяців успішного збору коштів, футболки Saint Javelin потрапили і до Олексія Резнікова та Володимира Зеленського. Відео з Saint Javelin запостила команда Президента.

Я зустрівся з паном Міністром завдяки нашому спільному другу. Він хотів отримати футболку особисто, а також зробити селфі. Так ми і поступили, а ще я взяв з собою футболки для пана Президента та Міністра оборони Естонії, що приїжджав того дня. Коли я дав футболку для Володимира Зеленського, Резніков сказав “О, чудово! Я як раз з ним бачусь пізніше.””, – згадує свою зустріч з Міністром Оборони України Крістіан Борис. 

Ініціатива продовжує розвиток та збір коштів на підтримку України. В інтернет-магазині Saint Javelin постійні оновлення з благодійних сувенірів: футболки, худі, стікери та багато іншого. Щодня речі з сайту замовляються по всьому світу. Також, у планах Saint Javelin заснувати виробництво в Україні та створювати робочі місця для внутрішньопереміщених осіб, тим самим підтримуючи економіку країни.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь