Спецпроєкти

«Листівки з України»: кампанія, яка покаже світові зруйновані історичні та культурні памʼятки нашої країни


Український Інститут за підтримки USAID запускає міжнародну кампанію «Листівки з України» / «Postcards from Ukraine».

Кампанія покаже світові зруйновані історичні та культурні памʼятки України і розповість про завдану шкоду українській культурі російськими окупантами.

Подробиці

Планується випустити понад 100 листівок про об’єкти культурної спадщини з різних регіонів України українською та англійською мовами.

Кожна з листівок розповідатиме історію конкретної культурної пам’ятки, яка зазнала пошкодження.

Детально ознайомитися з листівками можна на сайті проєкту, який постійно оновлюється.

Інформацію про об’єкти можна відшукати за фільтрами: регіоном, датою, коли памʼятка була побудована чи зруйнована; типом об’єкту та його статусом, а також за видом зброї, якою у нього поцілили – артилерія, ракетний обстріл чи вогнепальна зброя.

Так, у Київській області, селі Лукʼянівка, вщент зруйнований Храм Вознесіння Господнього, рідкісна памʼятка українського деревʼяного зодчества 1879 року.

Харкові артилерією поцілено у Палац Праці – незвичайну будівлю початку 20 століття, зведену в стилях модерн і неокласицизм.

У Луганській області, місті Лисичанськ, стерли з лиця землі багатопрофільну гімназію – яскравий приклад бельгійської архітектурної спадщини Лисичанська (кін. ХІХ ст.), яка була однаією з найкращих шкіл України.

рф систематично знищує українську культурну спадщину. Це є свідченням війни, мета якої стерти український народ від його коренів до сьогодення.

Ініціатори проєкту закликають активних громадян розказати світові про знищення української культури, розповсюдивши листівки в соціальних мережах з хештегом #PostcardsFromUkraine. Надсилайте листівки друзям з-за кордону та тим, хто має вплив на міжнародну спільноту.

Раніше ми повідомляли, що Укрпошта відкрила продаж марки «Українська мрія».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь