Спецпроєкти

У Токіо відбудеться прем’єра альманаху короткометражок від українських кінорежисерок


29 червня за сприяння Української асоціації жінок в кіноіндустрії (UFFI) в центрі Токіо відбудеться прем’єра альманаху FemaleVoicesUA. До альманаху увійшли шість короткометражних фільмів, створених українськими кінорежисерками.

Деталі – де саме і які фільми можна переглянути

Показ відбудеться в одному з найбільших приватних вищих навчальних закладів Японії – Sophia University. Там же протягом всього червня відбувається й виставка фотографій, створених українськими фотографами в Києві, Харкові та Маріуполі під час повномасштабної військової агресії рф проти України.

До показу відібрали фільми, що вже отримали нагороди національних та міжнародних кіномайданчиків. Серед них:

  •  військова драма «Схрон» Оксани Войтенко,
  • антиутопія про кохання «Зерно» Ксенії Бугрімової,
  • чорна пригодницька комедія «Ой!» Ольги Золотарьової,
  • філософсько-драматична історія «Двері» Наталії Давиденко,
  • лірична комедія «Рак-Самітник – Майстер втечі» Валерії Кальченко,
  • «Солатіум» Крістіни Тинькевич.

«З першого дня війни ми працюємо над тим, аби привернути увагу закордонних медіа до України. Найбільший університет в Японії обрано не випадково: студенти, як молодий електорат важливий, їх позиція і думка сьогодні – це наше мирне завтра. На показ альманаху маємо солдаут з першого дня, думаємо, як розмістити понад 1000 глядачів», – коментує Ксенія Бугрімова, продюсерка, режисерка та співзасновниця Української асоціації жінок в кіноіндустрії.

«Сподіваємося, що цей благодійний показ фотографій і фільмів приверне більшу увагу закордонних медіа до подій в Україні, познайомить токійську спільноту з проєктами талановитих діячок української кіно- та фотоіндустрії, а також допоможе зібрати гроші на адресну допомогу українським фільммейкеркам, які постраждали внаслідок війни рф проти України», – говорить Лариса Гутаревич, продюсерка та співзасновниця Української асоціації жінок в кіноіндустрії.

Найближчим часом проєкт також покажуть у Лондоні (Великобританія), Сингапурі та Лос-Анджелесі (США).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь