Спецпроєкти

Видавництво «Основи» представило другий випуск журналу SALIUT – це візуальна подорож в українські 90-ті


Перед початком повномасштабного вторгнення видавництво «Основи» спільно з Depositphotos створили другий номер українського фотожурналу «САЛЮТ». У цьому випуску досліджують 90-ті роки в Україні.

Детальніше про випуск

90-ті роки були періодом відразу після розпаду срср, і з розвитком незалежності України зростав і гнів росії. росіяни завжди вважали Україну менш важливою та залежною нацією, хоча 90-ті були десятиліттям, яке зміцнило українське суспільство на тлі кричущих провалів системи Радянського Союзу, де панувала росія.

У частині про політичні реалії 90-х можна побачити проєкти Романа Пятковки, Юрія Косіна, Валерія Милосердова, а Олександр Ляпін в інтерв’ю розповість про тогочасну зміну культурних смаків та прояви кітчу як культурного коду, а також про фотографію на авансцені сучасного мистецтва. 

Проєкти Ріти Островської, Сергія Браткова, Миколи Троха та Арсена Савадова тематично охоплять різні прошарки суспільства: від євреїв-емігрантів до дітей-безхатьків. Спеціально для цього розділу вийде інтерв’ю з Олександром Чекменьовим про його знакову серію «Паспорт»

Розглядають і вплив 90-х на естетику та реалії сьогодення. Проєкти Євгена Нікіфорова, Julie Poly, Валентина Бо та В’ячеслава Полякова покажуть, яким насправді було найбільш міфологізоване десятиліття найновішої історії України. 

Також у цьому розділі презентують спільний спецпроєкт Романа Михайлова та платформи Depositphotos. Використовуючи матеріали Depositphotos, фотограф створив серію колажів, які передають дух 90-х — з їхньою напругою, невизначеністю, скрутою чи небезпеками. Водночас цим проєктом  Михайлов наголошує – чимало людей живуть 90-ми до сьогодні і реалії того часу певною мірою актуальні й сьогодні.

Другий випуск SALIUT можна придбати на сайті Osnovy Publishing.

Сайт проєкту
фб
інстаграм

Depositphotos – міжнародна контент-платформа з бібліотекою з понад 220 мільйонів стокових фото, відео, векторів, темплейтів і аудіотреків. 

SALIUT Magazine — незалежне міжнародне видання, присвячене сучасній українській фотографії. Випуски виходять друком двічі на рік англійською мовою. 

Раніше ми повідомляли, що Український Дім представить виставку плакатів воєнного часу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь