Спецпроєкти

Фестиваль Kharkiv MeetDocs відбудеться попри війну: коли і де саме


Kharkiv MeetDocs – це міжнародний фестиваль документального та художнього кіно, який сприяє культурній інтеграції митців з різних регіонів України, зокрема східних, що значно постраждали внаслідок російської агресії.

Фестиваль відбувається вже шостий рік. Навіть зараз організатори вирішили його провести попри війну.

Подробиці 

Цьогоріч організатори вирішили не припиняти діяльність фестивалю, адже саме зараз, під час російського вторгнення, документальне кіно грає надзвичайно важливу роль. Воно не просто засвідчує події, а є інструментом інформаційної війни та складовою доказової бази злочинів ворога. 

З міркувань безпеки Kharkiv MeetDocs відкриється у Києві та відбуватиметься 1-6 жовтня в гібридному форматі. 

Фестиваль також оновив свій візуальний стиль. Тепер у нього два акцентних кольори – синій і жовтий, символи свободи, незалежності та віри українців у перемогу. Баланс чорного і білого – це відтінки війни, у якій сьогодні живуть мільйони наших громадян. А додатковий червоний – колір пролитої крові в боротьбі за свободу та любові, яка нас об’єднала.

Символом MeetDocs стане пам’ятник Шевченку в Харкові, укріплений мішками із піском від руйнації внаслідок обстрілів.

Організатори фестивалю певні: культура не є поза політикою. На культурному фронті теж триває запекла боротьба, і документальне кіно є в ній потужним інструментом. Світ цікавиться Україною, українцями, історією та культурою. І документальний кінематограф дає відповіді, чим ми відрізняємося та за що боремося. 

Невдовзі буде оголошено дату старту подачі заявок на фестиваль. За новинами фестивалю можна стежити у соцмережах (Instagram, Facebook).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь