Спецпроєкти

Аукціон від Saint Javelin: картина Our Lady of Mariupol, кошти від продажу якої підуть на дрони


Saint Javelin проведе спеціальний аукціон, щоб зібрати кошти для ініціативи Президента UNITED24 на купівлю дронів для України.

Подробиці

Ініціатива Saint Javelin була започаткована канадським журналістом Крістіаном Борисом ще до початку повномасштабного вторгнення росії, щоб фінансово допомогти Україні.

Ініціативі, що почалася з мему, який зображує Богородицю та Джавелін, завдяки продажу мерчу та краудфандингу, вдалося вже зібрати більше 2 мільйонів доларів на підтримку України.

Усі кошти були передані до українських та міжнародних фондів з гуманітарної та військової допомоги, а зображення Saint Javelin стало справжнім оберігом для українців.

На аукціоні виставляють картину Our Lady of Mariupol українського художника Максима Паленка. Ця робота присвячена учасникам бойових дій Маріуполя. Місто стало символом страждань і опору українців з початку повномасштабного російського вторгнення, а бійці на «Азовсталі» відіграли велику роль у захисті міста та зупиненні прогресу росії на інших територіях.

DSC04196.jpg

Перша мистецька робота була передана Українському Музею Канади, який зберігає та експонує українську культурну ідентичність. Our Lady of Mariupol залишиться там у постійній колекції.

Друга робота буде виставлена на аукціоні Saint Javelin, який розпочнеться 28 липня і триватиме до 30 липня. У коментарях під постом в Instagram кожен зможе зробити ставку та позмагатися за цю картину.

Доходи від продажу будуть спрямовані на закупівлю дронів для Збройних Сил спільно з Ukrainian World Congress та UNITED24, 5% від суми підуть на покриття витрат на виробництво.

Також на сайті можна придбати собі принт Our Lady of Mariupol. Тираж складає лише 75 копій, кожна з яких підписана автором.

Раніше ми розповідали, що Євробачення-2023 відбудеться у Великій Британії від імені України.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь