Спецпроєкти

Нацбанк не обмежуватиме перекази на картки волонтерів: що це змінить?


Національний банк дозволив банкам не застосовувати ліміт на розрахунки волонтерів із гривневих платіжних карток за кордоном за певних умов. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Подробиці

Минулого місяца Нацбанк зменшив щомісячний ліміт на перекази за кордон до 30 тисяч гривень. Обмеження спричинили проблеми для волонтерів, які збирають великі суми на закупівлю потрібного обладнання для ЗСУ в інших країнах.

Нацбанк відреагував на прохання волонтерів і спростив обмеження.

От за яких умов банки можуть не встановлювати ліміт на перекази:

  • операції за рахунком волонтера є типовими для цієї фізичної особи та обсяг операцій, що здійснювалися за її рахунками, до 21 липня перевищував еквівалент 100 тисяч гривень на місяць;
  • банк отримав листа від державного органу або військової частини про співпрацю з волонтером та замовлення товарів відповідного призначення, якщо сума такої операції перевищує еквівалент 400 тисяч гривень на місяць;
  • надано орієнтовну вартість товару та строки виконання замовлення;
  • волонтер поінформував банк про збір коштів з метою оплати продукції.

Фізичні особи-волонтери можуть купувати такі товари: рації, каски, шоломи, бронежилети, військову та тактичну форму, військове та тактичне взуття, захисний одяг, оптичні прилади для слідкування, безпілотні літальні апарати, спальні мішки, каремати.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь