Спецпроєкти

З’явилася петиція про скасування зупинки роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги в Києві


На сайті Київської міської ради зареєстрували петицію щодо скасування зупинки роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Автор петиції Олександр Гречко заявляє:

«Рішення зупиняти транспорт під час повітряних тривог є необгрунтованим та шкідливим для жителів міста та економіки столиці. Його ухвалювали люди, які ніколи не користувалися громадським транспортом і їздять тільки на автомобілях.

Немає жодного дослідження та аналізу, яке б свідчило про те, що ракети летять в транспорт чи зупинки. Ракети летять по всій Україні незалежно від ситуації з транспортом.

Рішення ніяк не підвищує безпеку містян, які мають шукати укриття на перших зупинках, де їм довелося вийти під час повітряних тривог. При цьому маршрутки продовжують курсувати і возити пасажирів. Така сама ситуація і з таксі та приватними автомобілями.

Водночас рішення Ради оборони змушує киян витрачати більше на проїзд, адже громадський транспорт втрачає хоч якісь мінімальні переваги для людей. Тому вони будуть вимушені пересідати на автомобілі, що призводить до більших транспортних витрат в 5-10 разів та спричинить знищення транспортної системи міста».

Скасувати рішення Ради оборони Києва про зупинку роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги

Щоб петицію розглянули, вона має набрати не менше 6 тисяч підписів. Наразі петицію підписали двісті людей, і ці цифри постійно оновлюються.

Як зараз працює транспорт?

Зараз в Києві припинена робота наземного громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Згідно з законодавством, водії мають зупинити транспорт у безпечному місці, а пасажири – покинути салон та пройти до найближчого укриття.

За повторну поїздку  у транспорті платити не треба. Якщо, наприклад, ви вийшли з автобуса під час повітряної тривоги, перечекали її в укритті, а потім йдете на наступний автобус, поїздка має бути безкоштовною.

Від дня оприлюднення нововведення такий порядок критикується киянами. Серед причин критики можна виділити недоступність багатьох укриттів, віддаленість зупинок транспорту від цих укриттів та побоювання щодо зупинок транспорту незадовго до комендатської години.

Метрополітен під час повітряної тривоги працює за винятком надземних станцій. Також підземні станції метро можна використовувати як укриття в будь-який час доби, навіть за комендантської години.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь