Спецпроєкти

«Клуб італійської кінокласики»: у «Жовтні» розпочнеться новий цикл показів італійського кіно


Торік інофестиваль «Молодість» показав 20 фільмів видатних режисерів/-ок, як-от Федеріко Фелліні, Лукіно Вісконті, Мікеланджело Антоніоні та інших. Цьогорічний цикл «Клуб італійської кінокласики» відкриють присвятою століттю П’єра Паоло Пазоліні. 

Деталі

Перший показ відбудеться 14 вересня о 19:00. Глядачам/-кам представлять фільм Пазоліні «Мама Рома» з Анною Маньяні у головній ролі. 

Усі свої фільми Пазоліні монтував разом із Ніно Баральї, який також працював із Федеріко Фелліні, Серджо Леоне, Бернардо Бертолуччі. Вісім із дванадцяти повних метрів Пазоліні зняв оператор Тоніно Деллі Коллі, майстер світлотіні, відомий своїми експериментами з оптикою.

Улюбленими акторами Пазоліні були Франко Читті («Аккаттоне», «Цар Едіп») та Нінетто Даволі («Птахи великі й малі», «Теорема», «Декамерон»)». А з акторок Пазоліні полюбляв працювати з Сільваною Манґано («Цар Едіп», «Теорема») та Лаурою Бетті («Теорема», «Кентерберійські оповідання»), які створили в його фільмах два контрастні образи – холодної буржуазки та наївної простолюдинки.

Купити квитки на фільм

Андрій Халпахчі, художній керівник КМКФ «Молодість»: 

Класика італійського кіно не тільки вплинула на розвиток сучасного кінематографа, але й багато в чому сформувала європейську культуру ХХ-ХХІ століть. Наш Клуб продовжує знайомити киян та гостей столиці з культовими стрічками. В ці складні часи для України нашою головною метою є підтримка кінофронту. Ми неймовірно вдячні Посольству Італії в Україні й Італійському інституту культури в Україні за можливість представляти картини золотого віку італійського кіно в Києві.

Які ще фільми можна буде подивитися?

2022 рік багатий 100-літніми ювілеями визначних італійських майстрів. Крім уже згаданого Пазоліні, це Франческо Розі, Мауро Болоньїні, Карло Лідзані, Вітторіо Ґассман, Уґо Тоньяцці, Даміано Даміані, Івонна де Карло та Серж Реджіані. Їхні стрічки також увійшли до програми.

Фільми можна буде подивитися мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

«Клуб італійської кінокласики» організовано за підтримки Посольства Італії в Україні, Італійського інституту культури в Україні, медійна підтримка – телеканал 1+1. 

Також у Києві можна встигнути на останній показ Дивне Химерне Фантастичне від Довженко-Центру – за посиланням подробиці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь