Спецпроєкти

Енергетичний терор триває: наслідки масованого обстрілу країни


Окупанти продовжують обстрілювати критичну інфраструктуру країни. По всій країні запроваджені аварійні відключення електроенергії та води. 

Що відомо станом на зараз:

Сили ППО збили 51 із 70 крилатих ракет та 5 дронів-камікадзе, повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ. Випускали ракети з районів Ростовської області рф, а також з акваторій Каспійського та Чорного морів.

За даними Нацполіції, від ракетних ударів постраждали 36 українців, шестеро — загинули.

  • Київщина 

На Київщині рашисти влучили по житловому сектору та інфраструктурних критичних об‘єктах, повідомив голова ОВА Кулеба. У Вишгороді зафіксовані влучання в житловий будинок та приватний сектор у Чабанах. Більше двадцяти постраждалих та один загиблий. 

Київська область повністю знеструмлена. Також частково немає опалення та водопостачання. 

Міський голова Кличко заявив, що по Києву росіяни сьогодні випустили 31 ракету. 21 вдалося збити, розповів він в ефірі телеканалу «Київ».

У Києві троє людей загинули внаслідок сьогоднішнього ракетного обстрілу столиці. Серед них – 17-річна дівчина. Постраждали 11 мешканців столиці. 10 із них госпіталізували в медзаклади. Одному потерпілому надали допомогу на місці – мер Кличко.

Постачання води через обстріли призупинили по всьому Києву.

«Фахівці “Київводоканалу” працюють над тим, щоб якнайшвидше його відновити. Просимо про всяк випадок запастись водою», – пише Кличко.

Київське метро працює в обмеженому режимі, оскільки велика кількість людей використовує його як укриття, зазначили у КМДА.

  • Вінниччина

Вінниця без води через знеструмлення водопровідних станцій. Крім того, призупинена робота електротранспорту — Міськрада.

  • Дніпровщина

Ракети окупантів уразили енергетичну інфраструктуру. Через різке зниження напруги у мережі сталися аварійні відключення електрики по всій області. Знеструмлені й водоканали. Є перебої з водою. Працюють усі служби, – повідомив голова ОВА Валентін Резніченко.

Мер Борис Філатов просить містян запастись водою.

  • Кіровоградщина

Зафіксовано ворожі «прильоти» по енергетичному обʼєкту – голова ОВА Райкович. 

«Область, як і низка інших регіонів, без світла. Бригади енергетиків починають аварійно – відновлювальні роботи», – йдеться у повідомленні.

  • Львівщіна

Відомо про два ракетні удари по електропідстанції. Низка районів без електроенергії, повідомив  мер Андрій Садовий. Можливі перебої з водопостачанням.

  • Одещина

В області тимчасово відсутнє електропостачання, повідомив голова ОВА Марченко. ​​

Водопостачання в Одесі відсутнє через знеструмлення всіх насосних станції та резервних ліній. Після відновлення енергопостачання ситуація стабілізується, повідомили в Інфоксводоканалі.

Через ракетні  в Одесі знеструмлена робота всіх котелень та насосних станцій, — КП «Теплопостачання міста». Подача тепла буде відновлена тільки після відновлення електропостачання.

  • Рівненщина

Рівненська АЕС переведена в аварійний режим роботи.

  • Харківщина

У Харкові та області тимчасово відсутнє електропостачання. На цю хвилину ударів по критичній інфраструктурі області немає. Але через пошкодження загальної системи застосовуються аварійні відключення, голова ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові призупинена робота метро та всього електротранспорту, повідомив мер Ігор Терехов.

  • Хмельниччина

Енергоблоки Хмельницької АЕС відключені від енергосистеми, повідомили в ОВА.Місто без світла, частина – без води.

  • Чернігівщина 

Повністю знеструмлена – глава ОВА Вʼячеслав Чаус.

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь