Спецпроєкти

Суспільне Мовлення консервує приміщення Київського телецентру «Олівець»: подробиці


Суспільне Мовлення консервує приміщення Київського телецентру «Олівець». Попередньо телецентр буде зачинений на період воєнних дій через безпекові ризики висотної будівлі. Серед інших причин закриття – мінімізація енерговитрат та економія бюджетних коштів.

Подробиці

Про рішення законсервувати приміщення повідомив член правління Суспільного Мовлення, відповідальний за операційну діяльність, Родіон Кочубей.

Кочубей розповів, що працівники Суспільного залишили Київський телецентр із початком повномасштабного вторгнення через питання безпеки. Одні з перших ракетних ударів були по Київській телевежі, яка близька до «Олівця», внаслідок чого телецентр також зазнав пошкоджень.

Крім цього, у 24-поверховому хмарочосі під час повітряної тривоги відключаються ліфти. До бомбосховища потрібно спускатися сходами тривалий час, і це становить небезпеку для людей, які працюють в центрі. Поки що співробітники/-ці центру працюють в інших локаціях та офісах, частина перейшла на дистанційний формат роботи.

Кочубей також пояснив, що консервація «Олівця» пов’язана з питанням енергетичної безпеки та економією ресурсів газу:

«Консервація приміщення означає підготовку будівлі для мінімізації енерговитрат. “Олівець” має автономне опалення. Станом на сьогодні ми виходимо з мінімальних об’ємів споживання газу, потрібних для збереження функціонування комунікацій будівлі. Температурний режим буде на рівні 7-10 градусів. Працювати за таких умов неможливо».

Крім цього, тимчасове закриття телецентру допоможе економити бюджетні кошти. Щорічно лише на обслуговування та утримання хмарочосу йде понад 100 млн гривень. У цю суму входять комунальні витрати, податок на зеплю і видатки на персонал.

У телецентрі зокрема працювала команда Veteran Hub – про їхню діяльність можна дізнатися більше в цій статті. Зараз частина команди працює віддалено, інша частина – в офісі у Вінниці.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь