Спецпроєкти

Крім генераторів, обігрівачів та повербанків: які товари українці стали купувати значно частіше?


З початком відключень електроенергії в містах України через пошкодження росією ТЕС та електромереж попит на деякі товари значно зріс.  АЛЛО проаналізував продажі партнерів маркетплейсу за жовтень 2022 року: от що часто купують українці, крім генераторів, обігрівачів та зарядних станцій

Ліхтарі

Попит на ліхтарі зріс ще з весни, та саме в жовтні продажі збільшилися у чотири рази порівняно з тим самим місяцем 2021-го. Середній чек на ліхтарі зріс на 19% у порівнянні з минулим періодом та становить 1242 гривень.

Найчастіше купують портативні світлодіодні, ручні або налобні світлодіодні ліхтарі.

Рації

Рації потрібні на випадок перебоїв з мобільним зв’язком та на потребу бійців ЗСУ та ТрО. Минулого року вони не були товаром з високим рівнем попиту, купували їх представники вузького сегмента клієнтів маркетплейса. В жовтні 2022 обсяг продажів рацій в АЛЛО зріс у три рази порівняно з жовтнем попереднього року. Середній чек зріс на 44% та становить 1514 гривень. 

Найпопулярніші товари в цій категорії – з гарнітурою Baofeng та кнопкою РТТ, а також комплект з двох рацій.

Термоси та термобілизна – помірний попит

Попри очікуване зростання продажів термосів через відключення електроенергії та холодну пору року, попит на них зріс помірно, як і на каремати та килимки. Рівень продажів термобілизни залишається на рівні минулого року, а ось середній чек зріс на 25% та становить 1500 грн. 

Раніше ми пояснювали, як зберігати продукти і безпечно харчуватися, якщо довго немає світла.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь