Спецпроєкти

Українська стрічка «Клондайк» увійшла до лонгліста премії «Оскар»


До лонгліста претендентів на премію «Оскар» увійшла українська стрічка «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач. Вона є претенденткою на перемогу в номінації «Найкращий міжнародний повнометражний фільм».

Короткий список номінантів на премію «Оскар» опублікують 21 грудня.

Про фільм

«Клондайк» — це четверта повнометражна робота режисерки Марини Ер Горбач.

Світова прем’єра фільму відбулася на найбільшому фестивалі незалежного кіно в США. Фільм здобув Приз за Найкращу режисуру.

«Клондайк» також представили на Берлінському міжнародному кінофестивалі в програмі Panorama. Стрічка виборола Приз екуменічного журі та Приз глядацьких симпатій.

За сюжетом фільму події відбуваються у липні 2014 року на Донбасі. Молоде подружжя, яке чекає на дитину, свариться через небажання майбутньої мами виїжджати. У стрічці згадується збиття збиття літака рейсу MH17.

Раніше український фільм визнали найкращою повнометражною стрічкою на Hamilton Film Festival у Канаді.

«Клондайк» можна подивитися в українських кінотеатрах. Передпрем’єрний показ у мережі Multiplex організовували з благодійною метою: зібрати кошти для БФ Сергія Притули.

Ще один фільм, на покази якого ми чекаємо – «Мирний-21» Ахтема Сеітаблаєва. Вже можна переглянути трейлер, а прем’єра стрічки запланована на лютий 2023 року. «Мирний-21» розповідає історію спротиву Луганського прикордонного загону російським диверсійним угрупуванням у 2014 році.

Також ми повідомляли, що в Києві незабаром відбудеться кінофестиваль «Вікенд у Парижі». В межах програми покажуть нові французькі стрічки та класичні фільми. Програму і розклад можна подивитися за посиланням.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь