Спецпроєкти

Challenge accepted: як пройти стажування та отримати роботу


Стажування може стати початком успішної кар’єри та змінити життя. Це досвід, що дозволяє затестити професію та досягти перших результатів, які варто додати до резюме. 

Як потрапити? 

Відбір на стажування часто нагадує реальний конкурс на посаду. Анкетування, інтерв’ю, тестові завдання – все це може відбуватися навіть на цьому етапі. Ваш майбутній куратор, окрім особистих якостей, на співбесіді звертатиме увагу на hard skills, важливі для майбутньої позиції, тобто на конкретні професійні навики, якими ви володієте. Для підготовки до цього допоможуть знання, здобуті під час навчання у ВНЗ, а також такі платформи як  CourseraPrometheus або ж Philip Morris Business Academy , яка пропонує курси з HR, Marketing та Finance. 

Окрім професійних знань, готуючись до відбору, варто дізнатись про саму компанію: її цінності, діяльність, корпоративну культуру. А під час самого інтерв’ю – проявляти зацікавленість та мотивацію. Не бійтеся ставити питання щодо роботи компанії, умов та ваших майбутніх обов’язків.

Де шукати пропозиції?

Дієвий спосіб – моніторити сайти улюблених компаній. Якщо у доступі немає пропозицій для інтернів – дійте. Відправляйте свої резюме у HR-відділ та додавайте motivation letters – у них ви можете розказати більше про себе, ваші інтереси та бачення своєї ролі для компанії. Також можна проглядати відкриті стажування на спеціалізованих платформах. Наприклад, на сайті Happy Monday є рубрика зі  стажуваннями. Багато варіантів є й на сайтах  AIESECDOU, Unistudy. 

Великі компанії часто перед стажуванням пропонують студентам освітні програми. Участь у них дозволяє дізнатися про компанію та отримати знання, які після проходження навчання можна конвертувати у навички на практиці. Одна з таких – вже згадана щорічна програма Philip Morris Business Academy.

Ми поспілкувалися з її випускниками та дізналися, на що звернути увагу під час стажування та що допомогло їм успішно пройти наступний етап – стажування Inkompass, щоб отримати job offer у компанії. 

З перших уст: як отримати результат від навчання або стажування?

Налагоджуйте зв’язки

Формуйте особистий бренд: будьте відкритими та активними, але не намагайтесь сподобатись усім. Якщо в чомусь добре орієнтуєтеся – демонструйте знання, зрештою уважно слухайте та намагайтесь зрозуміти суть. Познайомтеся ближче з іншими співробітниками та особливо вашим team lead – так вам буде легше адаптуватись. 

«Насправді корисним було не лише отримати можливість послухати цікавих спікерів та дізнатися про бізнес. Не менш цікаво було відчути драйв від виконання нестандартних завдань, коли ти не повинен мислити, “як показували в універі”, а можеш спробувати абсолютно різні підходи, брейнштормити, і загалом робити це у колі приємних людей», – Малінко Гліб, учасник програми PMBA.

Дійте проактивно

Розкажіть керівництву та співробітникам функції HR про своє бажання отримати роботу у компанії. Дізнайтеся, як можна потрапити до штату, що передбачає процедура. Але не розраховуйте лише на пропозицію, самостійно шукайте відкриті вакансії компанії. Якщо бачите відповідні, надсилайте резюме. Занурюйтесь у саму сферу – читайте корисні матеріали, дивіться контент та відвідуйте тематичні заходи.

Проявляйте ініціативу та викладайтесь на повну 

Якщо бажаєте, щоб вас помітили, не соромтеся презентувати ідеї та не бійтеся брати складні таски. Постійно розширюйте зону своєї відповідальності. У компанії Філіп Морріс, до прикладу, дотримуються переконання, що краще спробувати і помилитися, аніж навіть не намагатися. Оскільки всі революційні ідеї потребують сміливості та ризику. 

«Все стажування проходило в активному режимі. І хоча я розраховував, що в перший місяць-два буду тільки “слухати і записувати”, вже на першому тижні переді мною ставили задачі, моя команда залучала мене до багатьох процесів, і процес он-бордингу фактично вилився у безпосередній процес роботи, що було дуже круто», – Малінко Гліб.

Шукайте компроміси

Під час стажування ви не лише освоюєте нові навички – hard skills. Ви також навчаєтесь ефективно взаємодіяти з іншими учасниками програми та співробітниками компанії та здобуваєте так звані soft skills. Вони є не менш важливими, аніж hard skills, оскільки найчастіше саме від командної роботи залежить успішність чи не успішність результату. Тому необхідно вчитися налагоджувати спільну мову з людьми у різних ситуаціях. Іноді буває складно знайти консенсус, і ви можете зіштовхнутися з критикою. Проте не бійтеся її: це частина робочого процесу, але вона має бути конструктивною. Тож не уникайте дискусій та робіть висновки для себе. Намагайтеся прислухатися й спокійно обговорювати спірні ситуації, та не забувайте про власні кордони. 

«Дуже важливо, як ти себе проявиш. Я отримувала позитивні відгуки про свою роботу, адже завжди старалась допомагати із запитами, з якими до мене звертались», Шаргала Валерія, учасниця програми PMBA.

Щось не зрозуміло? Запитуйте!

Питайте колег та тімліда про все, що вас цікавить, та не бійтеся радитися. Якщо в роботі щось не подобається, наприклад, хочеться змінити проєкт або не вдається порозумітися з командою, розкажіть про це керівнику. Пам’ятайте, ви навчаєтеся і отримуєте досвід.

«На початку було так: якщо я не знала, як щось зробити, я могла зателефонувати колегам і отримати пораду. І це абсолютно нормально: краще зайвий раз спитати, ніж зупинитись та нічого не робити. З часом запитань ставатиме менше і ви почуватиметесь більш впевнено. Проте моя порада – не лише добре виконувати основні робочі задачі, а й освоювати нове – брати участь у додаткових проектах (навіть невеличких), якщо є така можливість. Такий підхід після закінчення стажування допоміг мені отримати оффер, чому я дуже радію», – Шаргала Валерія.

Переконайтеся, що це ваше

Протягом стажування оцінка відбувається з обох сторін. Компанія дивиться на вас та ваші успіхи, а ви дивитесь на компанію. Ви маєте час зрозуміти, чи це дійсно те місце, де ви хочете розвиватись та будувати кар’єру, чи прийнятні для вас її цінності та принципи роботи. Намагайтесь зануритись у корпоративну культуру та зрозуміти складнощі, з якими стикаються співробітники. Спостерігайте за атмосферою, відносинами між керівниками та підлеглими, дізнавайтеся у майбутніх колег про щоденні завдання та челенджі. 

«Проєкт, в якому я брала участь, був успішно запущений, і для мене це найвища похвала. В рамках свого стажування у Філіп Морріс я готувала для співробітників інформаційні документи, політики, ознайомчі матеріали та відео. Приємно бачити, що колеги користуються порталом і зараз, – розповіла Анастасія Коломоєць.  Стажування допомогло мені зрозуміти, як працює компанія, та навчило адаптуватись до швидких змін у робочому процесі. Мої наставники змогли поспостерігати за мною та допомогили скласти план мого особистого та професійного розвитку. А я протягом стажування побачила компанію зсередини, роботу функцій та їх цілі».

Philip Morris Business Academy щороку проводить освітні лекції в онлайн-форматі, аби допомогти студентам визначитись з професією мрії. Цього року HR-спеціалісти розкрили подробиці, як стати інтерном або джуном у корпорації. Всіх охочих компанія запрошує слідкувати за оновленнями на сайті Philip Morris Business Academy.

Фото: Unspash

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь