Спецпроєкти

Spotify планує масові скорочення працівників – які причини


Компанія Spotify планує звільнення робітників вже цього тижня, як і Microsoft, Twitter та Meta. Про це повідомляє Bloomberg. 

Подробиці 

У жовтні 2022-го компанія скоротила 38 співробітників зі студій подкастів Gimlet Media та Parcast. 

З 2019 року Spotify витратила понад $1 млрд на придбання мереж подкастів, програмне забезпечення для створення, послуги хостингу та права на шоу. Але інвестори ставили під питання розвиток цього напряму бізнесу. 

Акції студій подкастів впали на 66% минулого року. У червні керівники Spotify заявили, що їхній бізнес із виробництва подкастів стане прибутковим у найближчі один-два роки.

Згідно зі звітом, у Spotify працює близько 9800 працівників. Кількість посад, які будуть скорочені, поки що не відома. Представники Spotify відмовились коментувати майбутні скорочення.

Такі технологічні компанії, як Meta, Amazon, Twitter, збільшили чисельність персоналу під час пандемії. Згодом вони були змушені скоротити штат через скорочення доходів від реклами та погіршення глобальних економічних прогнозів.

Раніше британська телекомпанія Sky News повідомила з посиланням на джерела, що Microsoft планує скоротити близько 5% своїх робітників, або близько 11 000 посад.

Також ми повідомляли, що Meta звільняє понад 11 000 співробітників в усьому світі. Засновник Meta Марк Цукерберг пояснив – через макроекономічний спад, посилення конкуренції і проблеми з рекламою дохід компанії став набагато нижчим, ніж очікувалося. Через це компанія скоротила витрати, пільги та площі нерухомості, а також звільнила частину команди.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь