Спецпроєкти

Зробити річ особливою: бренд S-cape презентував дроп патчів, натхненний колекцією вишивок Музею Івана Гончара


Бренд верхнього одягу і аксесуарів S-cape створив серію дизайнерських патчів Sila Ptakha, створену за мотивами зразків вишивки з фондів Музею Івана Гончара

Подробиці 

Перша колекція нараховує п’ять патчів-нашивок присвячених вишивкам етнографічним регіонам країни – Полтавщини, Буковини, Київщини, Поділля та Чернігівщини. 

01/5

«При розробці колекції ми вирішили розкрити ідентичність кожного етнографічного регіону України через характерну для нього орнаментику», – розповідають засновниці S-cape Оксана Свентах та Наталя Алексєвич.

Креатори колекції ставили на мету створити патчі з вишивками, щоб кожен українець міг символічно прикрасити ними свої речі, засвідчуючи пам’ять за свою спадщину.

«Коли дивишся на зразки вишивки різних регіонів, то майже у кожному з них трапляється образ пташки. Мені здалось цікавим показати різницю в зображенні цих птахів, адже це і щось об’єднуюче, і різноманітне водночас», додає дизайнерка колекції Марія Кінович.

У майбутньому бренд  планує доповнити колекцію моделями присвяченими решті етнографічних регіонів України. 

Раніше ми розповідали, що команда медіа Platfor.ma створила лімітовану колекцію светрів, шарфів та шкарпеток, присвячених українським регіонам, під назвою «Україна».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь