Спецпроєкти

Акції Google стрімко впали після того, як чат-бот компанії Bard неправильно відповів на питання у прямому ефірі


Материнська компанія Google Alphabet втратила $100 мільярдів ринкової вартості через те, що чатбот Bard дав неправильну відповідь у прямому ефірі. Акції Alphabet впали на 9% під час торгів. Про це повідомляє агенція Reuters.

Агентство Reuters першим звернуло увагу на помилку в рекламі чат-бота Bard  про те, що супутник вперше сфотографував планету за межами Сонячної системи Землі.

У рекламі чатбота дається підказка: «Про які нові відкриття космічного телескопа “Джеймс Вебб“ я можу розповісти своїй 9-річній дитині?». 

Bard відповідає кількома варіантами, включно з припущенням, що телескоп використовувався для перших знімків планети за межами сонячної системи Землі. 

Втім, насправді перші фотографії екзопланет були зроблені телескопом Європейської Південної обсерваторії у 2004 році. Це підтверджує й NASA.

Google презентував сервіс на базі штучного інтелекту Bard як конкурента ChatGPT. Нагадаємо, ChatGPT вже називають «вбивцею» найпопулярнішого пошуковика у світі, а кількість людей, які користуються чат-ботом, досягла 100 мільйонів. Сервіс запускає пробну платну підписку, яка коштуватиме $20 на місяць.

Поки в Україні ChatGPT залишається недоступним. Ним можна скористатися тільки користуючися VPN при реєстрації і за наявності американського чи європейського номеру, на який приходить смс з підтвердженням реєстрації.

Мінцифра вже звернулася до OpenAI з проханням розблокувати ChatGPT для українців

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь