Спецпроєкти

Десяте лютого: наслідки масованого обстрілу по всій території України


Сьогодні, 10 лютого, рф вчергове обстріляла територію України. Це вже чотирнадцятий масований обстріл з боку держави-спонсору тероризму за останні місяці.

Наслідки обстрілів

Вночі ворог завдав ударів по містах та об’єктах критичної інфраструктури України, повідомили у Повітряних Силах. 

Застосовано сім дронів-камікадзе «Shahed-136/131» із східного узбережжя Азовського моря та шість крилатих ракет морського базування «Калібр» – із російського фрегата у Чорному морі.

Сили та засобаи Повітряних Сил ЗС України знищили 5 крилатих ракет «Калібр» та 5 ударних дронів «Shahed-136/131».

«Укренерго» повідомило про влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах. Через це в деяких областях почалися перебої з електропостачанням. Для мінімізації наслідків атаки та збереження енергосистеми застосовуються аварійні відключення.

Ракетна та дронова атака пошкодила чотири теплоелектростанції ДТЕК. Серйозно постраждало обладнання. Двоє енергетиків поранені.

Російськими ракетами та дронами пошкоджено об’єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях.

Сьогодні о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова, повідомив головнокомандувач ЗСУ Залужний. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав.

Київ 

У столиці було чутно звуки вибухів, повідомили кореспонденти Суспільного. У КМВА зазначили, що в місті працює ППО.

Уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку в Голосіївському районі, повідомив мер Кличко

Пізніше мер зазначив, що над Києвом збили 10 ракет, повідомив мер столиці. Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає.

На Київщині працювали сили ППО, повідомили в ОВА.

Вінничина

У Вінниці було чути вибухи, спрацювала ППО, написав міський голова Сергій Моргунов.

На Вінниччині чутно повторні звуки вибухів, повідомили кореспонденти Суспільного. 

Дніпропетровщина

У Кривому Розі було чутно кілька вибухів, повідомили кореспонденти Суспільного. 

У Криворізькому районі сили ППО збили 4 ракети, 3 з них – у межах міста. Керівник міської адміністрації Олександр Вілкул повідомив, що уламки ракет впали у приватному секторі. Постраждалих немає. 

Запоріжжя

Уночі Запоріжжя зазнало найбільш масованої атаки від початку повномасштабної війни.  росіяни завдали 17 ударів місту за годину. Атаковано об’єкти енергетичної інфраструктури. Зафіксовано два влучання, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Івано-Франківщина

В області чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного. Голова ОВА Світлана Онишук написала, що в області працює ППО. 

На Івано-Франківщині пролунали повторні вибухи, повідомили кореспонденти Суспільного. 

Ракети поцілили в енергооб’єкт в Івано-Франківській області. Постраждалих і загиблих немає.

Львівщина 

У Львові було чутно вибухи, працювала система ППО, повідомив міський голова Садовий. У області можуть бути перебої в електропостачанні, повідомив керівник ОВА Козицький.

Харківщина

росіяни обстріляли об’єкти критичної інфраструктури в Харкові – зафіксовано 10 вибухів. У місті перебої з електрикою, водо- та теплопостачанням, повідомив очільник ОДА Олег Синєгубов.

За попередньою інформацією, внаслідок ракетного удару сім людей поранено. Двоє з них у важкому стані.

Хмельниччина

Вибух у Хмельницькому підтвердив міський голова Симчишин. Він додав, що можливі перебої з електроенергією.

 

Інформація оновлюється…

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь