Спецпроєкти

Кияни підписують петицію за збереження назв Повітрофлотського проспекту та Повітрофлотської вулиці


Петицію проти перейменування Повітрофлотського проспекту та Повітрофлотської вулиці у рамках дерусифікації підписали вже 585 людей. Петиція з’явилася на сайті Київської міської ради. 

Подробиці 

Автор петиції, краєзнавець Антон Короб, наголошує – назва Повітрофлотського проспекту є унікальним київським топонімом. А історія найменування Повітрофлотської вулиці нерозривно пов’язана з аеропортом та авіацією. 

«Назва “Повітрофлотський”  не підпадає ані під декомунізацію, ані під дерусифікацію. Сучасна назва проспекту – від 1963 року, і у цьому рішенні немає жодних згадок про якийсь “червоний повітряний флот», – пояснює свою позицію краєзнавець. 

Раніше експертна робоча група з дерусифікації на чолі з кандидатом історичних наук, українським істориком Олександром Алфьоровим, засвідчила, що назва проспекту та вулиці не підлягають декомунізації чи дерусифікації.

Якщо петиція збере 6 тисяч підписів, її має розглянути міська влада Києва.

Раніше ми повідомляли, що петицію з вимогою захисту території Свидовецького гірського масиву у Карпатах, який планують забудувати об’єктами гірськолижного курорту, вже підписали більше 10 тисяч українців.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь