Спецпроєкти

Зруйнований Гостомельський ліцей №2 перетворять на школу майбутнього


Благодійний фонд Buduyua з архітектурним бюро Archimatika перетворить зруйнований на 70% Гостомельський ліцей №2 на школу майбутнього.

Подробиці

Заклад розташовано у військовому містечку поруч з аеродромом, на якому стояв ангар із найбільшим у світі літаком “Мрія”. Російські військові зруйнували ліцей на 70% ще на початку повномасштабного вторгнення. Через це понад 500 дітей втратили змогу навчатися в рідній школі, а більш як 70 вчителів/-ок та інших працівників закладу лишилися без робочого місця.

Площа будівлі після реновації складатиме 15 000 м2, тут навчатиметься 1000 дітей (850 учнів ліцею та 150 pre-school). Зазначається, що особливу увагу приділять саме архітектурній складовій: це має бути комфортний креативний простір, що сприятиме бажанню експериментувати та вчитись.

Викладання проходитиме згідно з новітніми навчальними програмами та методами.

Планується, що ліцей дозволить напрацювати дієвий фреймворк успішного відновлення та оновлення закладів освіти по всій країні. До співпраці планується залучити провідних експертів у галузі педагогіки, дитячої психології та дотичних галузей.

Перший етап робіт здійснюється коштом засновників фонду. Зараз до проєкту вже залучено закордонних донорів, і пошук нових донорів і партнерів триває.

Про партнерів:

Buduyua – неприбуткова організація, заснована для допомоги регіонам, що постраждали внаслідок бойових дій, та для відродження української культури, яку знищує рф.

Archimatika – найкрупніше архітектурне бюро в Україні, яке працює вже 16 років. Проєкти Archimatika близько 80 разів відзначалися престижними міжнародними та національними нагородами і преміями.

Раніше ми повідомляли, що «Довідник з відбудови міст» з’явився у продажу.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь