Спецпроєкти

Фотографія року: Євген Малолєтка переміг у конкурсі World Press Photo 2023


Знімок Євгена Малолєтки з розбомбленого окупантами пологового будинку Маріуполя журі премії World Press Photo визнало Фотографією року 2023, повідомляють на сайті.

Подробиці 

Цьогоріч на 66-й щорічний фотоконкурс World Press Photo надійшло 60 448 фотографій від 3 752 фотографів із 127 країн світу.

«На думку журі, цей знімок відображає абсурдність і жах війни. Це точне відображення подій року і доказ воєнних злочинів, скоєних російськими військами проти цивільного населення України. Зображення постає як глибоко болючий історичний факт і привертає увагу до вбивства майбутніх поколінь українців. Журі сподівається, що світ зупиниться і визнає нестерпні реалії цієї війни та замислиться над майбутнім України», – прокоментували організатори премії. 

Раніше ми розповідали, що Євген Малолєтка  переміг у категорії «Європа. Історії» з серією світлин «Облога Маріуполя» (The Siege of Mariupol). Лауреатами World Press Photo ще стали чотири фотографи, двоє з них – з фотографіями з війни в Україні. 

У попередньому матеріалі ми повідомляли, що фотожурналіст Євген Малолєтка став фотографом року за версією британського видання The Guardian.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь