Спецпроєкти

У «Жовтні» пройде «КиївКіноФест» – які стрічки покажуть


До Дня Києва з 25 по 28 травня кінотеатр «Жовтень» спільно з Довженко-Центром влаштовують «КиївКіноФест», повідомляє пресслужба події. 

До програми відібрали фільми, на яких можна буде прогулятися вулицями столиці. Усі покази відбудуться з представлення кінознавців Довженко-Центру.

Розклад фільмів:

  • «Навесні» (1929) Михаїл Кауфман

Коли: 25 травня

Квитки

Німа стрічка у супроводі Dj сета від Олександра Кохановського. Фільм українського кіноавангарду, створений Михаїлом Кауфманом. В ньому постає нині майже невідомий Київ 1929 року, хоча кілька кадрів стрічки були також зняті в Харкові.

  • «За двома зайцями» (1961) 

Коли: 26 травня

Квитки

Цирульнику Свириду Голохвостому-Голохвастову хронічно не вистачає грошей, то він вирішує одружитись на Проні Прокопівні з приданим. Але справді він кохає красуню Галю. Розв’язку любовного трикутника побачить весь Поділ.

Багато років фільм демонстрували в російськомовному дубляжі; оригінальну українську доріжку знайшли в Маріуполі та відновили у 2010-х за сприяння Довженко-Центру.

  • «Штепсель одружує Тарапуньку» (1957)

Коли: 27 травня

Квитки

Напівавтобіографічна історія пригоди двох фронтових друзів, які шукають особистого щастя. Війна закінчилася, Тарапунька працює в Києві регулювальником, а його приятель Штепсель – в театрі технічним працівником. До міста приїжджає кохання життя Тарапунькі – Галя. Влаштувати одруження друга береться Штепсель.

  • «Приятель небіжчика» (1997)

Коли: 28 травня

Квитки

Фільм знятий на основі повісті Андрія Куркова «Любий друг, приятель небіжчика». Головного героя фільму Анатолія залишила дружина. На дворі 90-ті. У той час, як всі знайомі кинулися заробляти «легкі» гроші, Анатолій ніяк не може вписатися в епоху «дикого капіталізму», що його оточує.

Раніше ми повідомляли, що у «Жовтні» відбувся благодійний показ фільму «Нескорені. Українські партизани».

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь