Спецпроєкти

В Україні запустили інформаційну кампанію про сексуальне насильство в умовах війни


Сьогодні, 19 червня, у Міжнародний день боротьби з сексуальним насильством в умовах війни, стартувала інформаційна кампанія «Сильним теж потрібна підтримка» Офісу віцепрем’єр-міністерки з питань євроатлантичної інтеграції та Фонду ООН.  

Подробиці 

Мета кампанії – привернути увагу до проблеми сексуального насильства, пов’язаного з війною, а також розповісти про можливість звернутися до Центрів допомоги врятованим (ЦДВ).

У Центрах допомоги врятованим можна: 

  • отримати безплатну соціально-психологічну допомогу постраждалим від війни, зокрема від сексуального насильства; 
  • проконсультуватися щодо гуманітарної та медичної допомоги;
  • знайти тимчасовий прихисток;
  • розв’язати юридичні питання внутрішньо переміщених осіб (ВПО) тощо. 

Центри допомоги врятованим працюють у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Чернівцях, Мукачеві, Одесі, Кропивницькому та Полтаві. У Харкові та Херсоні розгорнули мобільні центри, де вже отримали допомогу понад 17 000 людей.

Адреси та контакти центрів можна дізнатися на сайті.

Офіс Генерального прокурора України зафіксував 208 фактів сексуального насильства, пов’язаного з війною, а Центри допомоги врятованим — понад 100. Але ціі цифри не відображають реальної кількості постраждалих. 

На кожен офіційно зареєстрований випадок сексуального насильства, пов’язаного з війною, в Україні припадає від 10 до 20 незареєстрованих. Ці дані наводить Праміла Паттен, спецпредставниця генсека ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів.

Раніше ми розповідали, що в Україні запрацювало шість центрів, що надають комплексну соціально-психологічну підтримку постраждалим внаслідок війни.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь