Спецпроєкти

«Київський тиждень критики» вже незабаром: програма міжнародної секції і спецпоказ


1

Сьомий «Київський тиждень критики» представив міжнародні фільми, які покажуть на фестивалі. Серед них – стрічки з програм цьогорічних Берлінале й Каннського кінофестивалю. У програмі буде сім фільмів, назву останнього організатори поки тримають у секреті.

«Анатомія падіння»

Відзначений золотою гілкою фільм режисерки Жюстін Тріє. У центрі сюжету – письменниця, чий чоловік загадково вбитий. Вона стає головною підозрюваною, а у невинності сумнівається навіть її власний син.

«Опале листя»

Фінський режисер Акі Каурісмякі зняв стрічку про роман, який розвивається на тлі новинних радіоповідомлень про війну росії проти України. Фільм отримав Приз журі на Каннському фестивалі.

«Солодкий схід»

Дебютний фільм незалежного оператора Шона Прайса Вільямса, знятий за сценарієм кінокритика Ніка Пінкертона. За сюжетом старшокласниця вирішує втекти подалі від шкільної екскурсії і подорожувати східним узбережжям США. На неї чекає чимало знайомств з абсолютно різними людьми.

«Химера»

Події стрічки, яку зняла італійська режисерка Аліче Рорвахер, розгортаються у 1980-х роках: молодий британський археолог стикається з бандою розкрадачів гробниць.

«Знамення»

Дебютний повний метр бельгійського репера конголезького походження Балоджі. Головний герой картини уродженець Конго (як і сам режисер), який повертається на батьківщину і стикається з труднощами сім’ї й культури, для яких уже став вигнанцем.

За цю роботу Балоджі отримав у Каннах нагороду «Новий голос» у програмі «Особливий погляд».

«Тотем»

Стрічка мексиканської режисерки Лілі Авілес про родину, яка готується до святкування тяжко хворої близької людину. Фільм відзначили Призом екуменічного журі Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Сьому стрічку Міжнародної програми оголосять незабаром.

На фестивалі поза межами кураторської програми ексклюзивно покажуть нову роботу Педро Альмодовара «Дивний спосіб життя».

Сьомий «Київський тиждень критики» триватиме з 12 до 18 жовтня в кінотеатрі «Жовтень». 
Купити абонемент
Переглянути програму

Обкладинка: скрін з фільму Акі Каурісмякі «Опале листя»

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь