Спецпроєкти

У Києві вдруге вручать Всеукраїнську зоозахисну премію волонтерам, які рятують тварин від війни


16 лютого в Києві вдруге вручать Всеукраїнську зоозахисну премію волонтерам, які дбають про тварин в умовах повномасштабної війни.

Премію заснували зоозахисна організація UAnimals та міжфракційне об’єднання «Гуманна країна» у 2023 році, щоб подякувати  надзвичайним зооволонтерам.   

Номінувати зоозахисників на премію може будь-хто. Заявки можна подати до 21 січня включно через коротку форму на сайті UAnimals з обґрунтуванням, чому номінуєте саме цю людину.

Після приймання заявок журі обере десятьох переможців цьогорічної премії. 

«UAnimals щодня підтримує волонтерів та організації, які рятують тварин. Ми передаємо їм корм та ліки для тварин, допомагаємо відбудовувати притулки, консультуємо з юридичних питань тощо. Однак премія — це ще один важливий спосіб підтримати волонтерів, привернувши увагу суспільства до їхніх гуманних вчинків та самовідданих сердець. Ми хочемо, щоб про таких надзвичайних людей дізнавалися інші, щоб їхні справи набували розголосу і завдяки цьому здобували ще більшу підтримку, щоб про них розповідали медіа. Ми віримо, що це посилить волонтерів», — говорить засновник UAnimals Олександр Тодорчук. 

До складу журі Всеукраїнської зоозахисної премії у 2024 році увійдуть:

  • засновник UAnimals та військовослужбовець Олександр Тодорчук;
  • співголова міжфракційного об’єднання «Гуманна країна» та народна депутатка України Юлія Овчинникова;
  • засновник громадської організації «Зоопатруль Україна» Дмитро Ревнюк;
  • очільниця громадської організації «Кожна тварина» Тамара Х’юман;
  • президентка Асоціації зоозахисних організацій України (АЗОУ) Марина Суркова;
  • депутатка нідерландського парламенту, політологиня і політикиня Партії захисту тварин у Нідерландах Інес Костич;
  • менеджерка програм з порятунку диких тварин, IFAW, США, Мередіт Вітні;
  • шведська політикиня і зоозахисниця, членкиня парламенту Швеції Ребека ле Муан;
  • директорка відділу порятунку тварин під час ліквідації наслідків глобальних стихійних лих, HSI (Humane Society International), США, Келлі Донітан.

Уперше Всеукраїнську зоозахисну премію вручили у лютому 2023 року двадцятьом волонтерам. Тоді нагороду отримали зоозахисники з Чернігівщини, Київщини, Запоріжжя, Донеччини, Харківщини, Херсонщини, Сумщини, а також з Італії та Болгарії.

Серед здобувачів премії були, зокрема, засновниця притулку «Зграя» у Запоріжжі Олеся Кулик, рятівник тварин із Kyiv Animal Resque Group Михайло Сторожук та власник притулку для тварин, зоозахисник і боєць полку «Азов» Олексій Кисилішин (нагороджений посмертно).

Раніше ми повідомляли, що UAnimals запустив благодійну онлайн-крамницю. Перший дроп присвячених рідкіcним тваринам.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь