Оcобливий cмак Великодня: рецепт паски з лимоном та кардамоном
Найсвітліше свято року. Великдень — про родинне тепло й традиції. Щоб додати затишку святу, а столу — смаку, ділимось рецептом ніжної паски на топленому молоці від фудблогера Едуарда Насирова.
Рецепт паски на топленому молоці
Інгредієнти (на 4 невеликі паски):
- 200 мл теплого топленого молока
- 7 г сухих дріжджів
- 4 жовтки
- 100 г цукру
- 200 г масла
- 1 склянка родзинок
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- цедра 1 лимона та сік половини
- щіпка меленого кардамону
- 600-650 г борошна
Приготування:
-
Змішайте тепле топлене молоко, дріжджі, дрібку цукру і 50 г борошна. Залиште на 20-30 хвилин у теплому місці.
-
Жовтки розітріть з цукром, додайте трохи охолоджене розтоплене масло, ванільний екстракт, лимонну цедру, сік та кардамон.
-
З’єднайте обидві суміші, додайте просіяне борошно (500-600 г, поступово). Тісто має бути м’яким і трохи липким.
-
Додайте родзинки(попередньо обваляні у борошні), накрийте рушником і дайте підійти 1,5 години.
-
Розкладіть тісто у форми на 1/3 і залиште підходити ще на 40-50 хвилин.
-
Випікайте при 180°C 35-45 хвилин. Дайте паскам вистигнути, прикрасьте за бажанням.
Паска виходить ароматною та по-справжньому святковою! Смачного :)
Едуард Насиров — приватний шеф-кухар та автор блогу HappyFood. У своїх рецептах він ділиться ідеями для простих і смачних вегетаріанських страв. Окрім кулінарії, пише про книжки, фільми, музику, подорожі та нотатки про життя.
Більше натхнення та ідей для приготування страв можна знайти у cоцмережах Едуарда: Facebook та Instagram.
Щасливого Великодня!