Спецпроєкти

Оcобливий cмак Великодня: рецепт паски з лимоном та кардамоном


Найсвітліше свято року. Великдень — про родинне тепло й традиції. Щоб додати затишку святу, а столу — смаку, ділимось рецептом ніжної паски на топленому молоці  від фудблогера Едуарда Насирова

Рецепт паски на топленому молоці

Інгредієнти (на 4 невеликі паски):

  • 200 мл теплого топленого молока
  • 7 г сухих дріжджів
  • 4 жовтки
  • 100 г цукру
  • 200 г масла
  • 1 склянка родзинок
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • цедра 1 лимона та сік половини
  • щіпка меленого кардамону
  • 600-650 г борошна

Приготування:

  1. Змішайте тепле топлене молоко, дріжджі, дрібку цукру і 50 г борошна. Залиште на 20-30 хвилин у теплому місці.

  2. Жовтки розітріть з цукром, додайте трохи охолоджене розтоплене масло, ванільний екстракт, лимонну цедру, сік та кардамон.

  3. З’єднайте обидві суміші, додайте просіяне борошно (500-600 г, поступово). Тісто має бути м’яким і трохи липким.

  4. Додайте родзинки(попередньо обваляні у борошні), накрийте рушником і дайте підійти 1,5 години.

  5. Розкладіть тісто у форми на 1/3 і залиште підходити ще на 40-50 хвилин.

  6. Випікайте при 180°C 35-45 хвилин. Дайте паскам вистигнути, прикрасьте за бажанням.

Паска виходить ароматною та по-справжньому святковою! Смачного :)

Едуард Насиров — приватний шеф-кухар та автор блогу HappyFood. У своїх рецептах він ділиться ідеями для простих і смачних вегетаріанських страв. Окрім кулінарії, пише про книжки, фільми, музику, подорожі та нотатки про життя. 

Більше натхнення та ідей для приготування страв можна знайти у cоцмережах Едуарда: Facebook  та  Instagram

Щасливого Великодня!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram