Спецпроєкти

10 способів як полегшити похмілля. Підказки від барменів


На жаль, єдина панацея від похмілля – це болісний перебіг часу. Але є нехитрі способи полегшити страждання зневодненого організму.

На цей раз про секрети післяалкогольного лікування розповіли бармени. Деякі рецепти нам добре знайомі, але краще мати у запасі та додаткові засоби.

Як полегшити похмілля

ВИПИТЬ КІЛЬКА СКЛЯНОК ВОДИ ЗАЛПОМ ПЕРЕД СНОМ

Чим більше води ви вип’єте і чим раніше ви це зробите, тим легше буде пережити похмільний ранок.

ПРИКЛАДІТЬ ДО ГОЛОВИ ЛІД І ВИПЕЙТЕ ДИМЕДРОЛ ДЛЯ ЗНЯТТЯ ВІДВІЖНОСТІ

Похмілля – це хвороба, і лікувати її треба серйозно. Організм отруєний токсинами, обличчя набрякає від зневоднення. Варто прикласти лід у рушник і випити знеболюючий або протиалергічний засіб.

РАНКОВЕ ПИВО ДІЙСНО РЯТУЄ

Як полегшити похмілля? Увечері – багато води, вранці – пиво. Це не відмовка алкоголіка, а справді перевірений засіб.

З’ЇШТЕ ЛЕГКИЙ СБАЛАНСОВАНИЙ СНІДАНОК

Тости з авокадо, яйцями або арахісовим маслом – це те, що треба організму з похмілля. Найпростіший варіант, як полегшити похмілля в домашніх умовах.

Уникайте жирної їжі

Зазвичай похмілля хочеться заїсти величезною кількістю фастфуду, коли організм дозволяє вам хоч щось є. Не погіршуйте ситуацію: білковий сніданок, суп і багато рідини – це все, що вам потрібно в день-після-вечірки.

ВИПІЙТЕ ТРОХИ РАССОЛА

Так-так, кисло-солона рідина з банки з консервованими огірками чи помідорами. В крайньому випадку підійде і розсіл з оливок. Така рідина допоможе частково відновити дефіцит поживних речовин в організмі.

ОТОЧІТЬ СВОЄ ТІЛО МЕНТОЛОМ І М’ЯТОЮ

Дивно, але це працює. Полегшити похмілля вдома можна, помасажувавши голову та мочки вуха з маслом перцевої м’яти. Намажте під носом ментолову мазь від застуди, щоб запобігти нудоті. Пийте міцний м’ятний чай і покладіть чайні пакетики собі на кілька хвилин.

ПІЙТЕ НАТУРАЛЬНИЙ КВАС

В ідеалі – чайний гриб комбуча, але підійдуть інші не дуже солодкі види. Зробіть квас самостійно: цей корисний напій буде доречним і в інші дні. Наприклад, освіжаючий квас з айви в нашій добірці напоїв.

З’ЇШТЕ ТАРІЛКУ ГОСТРОГО СУПУ РАМЕН

Рідина, сіль та жири в одній тарілці допоможуть вам знову знайти себе. Якщо гострі страви не для вас, із завданням чудово впорається курячий бульйон.

ЗМІШАЙТЕ ВІТАМІН С І АЛКА-ЗЕЛЬТЦЕР У СКЛЯНІ ВОДИ

Шипучі пігулки вітаміну С у парі з аптечними ліками №1 похмілля як полегшити – ще одна панацея. Швидко та ефективно.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь