Спецпроєкти

Чому результати “Євробачення-2019” можуть анулювати


Фінал “Євробачення-2019” пройшов у суботу, 18 травня. З 26 учасників Європа майже одностайно обрала переможця. Ним став представник Нідерландів Дункан Лоуренс з піснею Arcade. Він отримав 492 бали від журі та глядачів.

Але, незважаючи на явну перемогу Лоуренса, не факт, що наступне “Євробачення” пройде в Нідерландах. Виявилося, що відео на пісню цьогорічного переможця було опубліковано ще у 2017 році. Це суперечить правилам конкурсу, за якими комерційний реліз пісні представника будь-якої країни має відбутися не раніше 1 вересня минулого року.

Представники співака вже дали коментарі з цього приводу. За їхніми словами, реліз пісні у 2017 не був комерційним, тож це правилам не суперечить. Організатори “Євробачення” звернули увагу на публікацію та проводили власне розслідування, але поки що можливе порушення не коментують. Наразі невідомо, чим закінчиться справа і чи залишиться Дункан офіційним переможцем музичного конкурсу.

Україна цього року не брала участі – наша представниця Maruv і НОТУ не змогли домовитися, і договір про поїздку співачки не підписали. Іншого представника вибрати не змогли, тож у 2019 Європа залишилася без українського перформансу.

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь