Спецпроєкти

Як у Києві запустили Uber Shuttle та чим сервіс корисний для киян


14 травня в Києві відкрили новий сервіс Uber Shuttle. На презентації були присутні мер столиці Віталій Кличко, міністр інфраструктури Володимир Омелян, виконуючий обов’язки заступника голови Посольства США в Україні Джозеф Пеннінгтон, а також регіональний генеральний менеджер Uber у країнах Північної та Східної Європи Джеймі Хейвуд. Про це повідомили у КМДА.

Києв є першим європейським містом, де працюватиме сервіс. Мер столиці Віталій Кличко підкреслив – він сподівається, що нова послуга стане для киян безпечною, надійною та доступною альтернативою приватним перевізникам.

Поки що сервіс працюватиме за двома маршрутами: Виноградар -Шевченківський – Виноградар, Дарниця – Либідська – Дарниця. Найближчим часом кількість маршрутів планується розширити. Заплановані напрямки: Солом’янка – Бесарабка (вул. Солом’янська, 24 – вул. Еспландна), Троєщина – Дарниця (просп. Маяковського, 97/15 – м. Харківська), Позняки – пл. Льва Толстого (вул. Ревуцького, 19/1 – вул. Велика Васильківська, 28), Троєщина – Поділ (просп. Маяковського, 97/15 – Контрактова площа, 1).

Ціна поїздки вираховується залежно від відстані, але мінімальна сума, яку мають віддати бажаючі проїхатися, – 15 гривень. Поїздка від 8 до 12 км обійдеться у 20 гривень, від 12 до 16 км – у 25 грн, а більше 16 км – у 30 грн.

Uber Shuttle – це фактично ті самі маршрутки, але комфорт-класу: з кондиціонером, зручними сидіннями, пасками безпеки і без стоячих місць. Замовляючи поїздку, мешканці столиці резервують собі місце в транспорті, який відвезе у вказану точку без пересадок. Через стандартний додаток Uber знаходить пасажирів, що обирають той самий маршрут. Таким чином всі користувачі Shuttle доберуться до потрібного місця набагато швидше і без зайвих зупинок.

Мікроавтобуси мають курсувати кожні 15 хвилин з 7 до 21 години у будні дні. На жаль, на вихідних сервіс не буде доступним.

  

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь