М’ясо, риба, соуси, салати. Що приготувати із гірчицею
Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк разом із торговою маркою «Торчин» ділиться з вами простими рецептами страв, які можна приготувати вдома з використанням гірчиці. Впевнені, упаковка «діжонської» або «міцної» стовідсотково знайдеться у вашому холодильнику.
Соус вінегрет
- оливкова олія – ¾ склянки
- білий винний оцет – ¼ склянки
- діжонськая гірчиця «Торчин» – 1 ст. л.
- сіль – за смаком
- мелений чорний перець – за смаком
Всі інгредієнти складаємо в банку, закриваємо кришкою й енергійно струшуємо кілька хвилин, поки всі інгредієнти не «подружаться» між собою. Така заправка відмінно підійде практично до будь-якого салату.
Салат Цезар
- куряче філе – 1 шт.
- білий хліб – 4-5 шматочків
- пармезан – 100 г
- салат ромен – 1 пучок
- томати черрі – за бажанням
Для соусу «Цезар»
- великі яєчні жовтки – 2 шт.
- діжонська гірчиця «Торчин» – 1 ст. л.
- часник – 2 зубчики
- лимон – 1 шт.
- анчоуси в олії – 100 г
- вустерський соус – 1 ч. л.
Хліб нарізаємо невеликими шматочками і підсушуємо у нагрітій духовці або на сковороді без олії. Куряче філе миємо, обсушуємо паперовими рушниками і натираємо сіллю і перцем. Викладаємо на розігріту й змащену олією сковороду, смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків. Готове філе нарізаємо шматочками. Салат миємо, даємо стекти воді, рвемо листя руками. Складаємо у глибоку миску, додаємо курку й сухарики, а також, за бажанням, нарізані половинками томати черрі.
Готуємо заправку для салату. Дістаємо з банки анчоуси, зливаємо олію, подрібнюємо рибне філе. У мисці змішуємо вінчиком анчоуси та гірчицю, додаємо подрібнений часник і жовтки, вичавлюємо туди сік із половинки лимона. Вливаємо трохи рослинної олії і починаємо збивати вінчиком, потроху додаючи олію. Коли соус стане густим і вершковим, додаємо сік з другої половинки лимону і вустерський соус. Добре перемішуємо і поливаємо отриманою заправкою салат. Зверху посипаємо тертим пармезаном.
Картопляний салат
- картопля – 1 кг
- синя цибуля – 1 шт.
- мариновані корнішони – 3 шт.
- часник – 2 зубчики
- американська гірчиця «Торчин» – 2 ст. л.
- оцет – 1,5 ст. л.
- оливкова олія – 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- зелена цибуля – за смаком
Картоплю миємо і відварюємо «у мундирах». Готову картоплю чистимо і ріжемо великими кубиками. Корнішони крупно рубаємо ножем. Цибулю чистимо і ріжемо тонкими півкільцями або дрібними кубиками. Все складаємо у глибоку миску. У чашці змішуємо олію, гірчицю, сіль, перець і пропущений через прес часник. Добре перемішуємо і поливаємо нашою заправкою картопляний салат. При подачі можна посипати дрібно різаною зеленою цибулею.
Курка у гірчично-медовому маринаді
- курячі стегенця – 3-4 шт.
- гірчиця «Торчин» лимонна із медом – 4 ст. л.
- свіжий чебрець – 3-4 гілочки
- рослинна олія – 5 ст. л.
- лимон – половинка
- сіль, перець – за смаком
Курячі стегенця миємо, обсушуємо паперовими рушниками і натираємо сіллю і перцем. Потім поливаємо олією і добре змащуємо з усіх боків гірчицею. Викладаємо у змащену олією форму, додаємо гілочки чебрецю і нарізаний кружальцями лимон. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Свинина запечена із гірчицею і розмарином
- свиняча вирізка – 1 кг
- часник – 5 зубчиків
- баварська гірчиця «Торчин» – 1 ст. л.
- діжонська гірчиця «Торчин» – 1 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
М’ясо обсушуємо паперовими рушниками, натираємо сіллю і перцем. Часник чистимо, розрізаємо навпіл і вставляємо у розрізи у м’ясі. У чашці змішуємо два види гірчиці і цією сумішшю натираємо всю поверхню м’яса. Загортаємо у плівку і ставимо у холодильник на кілька годин. Потім знімаємо плівку і загортаємо м’ясо у фольгу. Викладаємо на деко і відправляємо у нагріту до 180 градусів духовку на одну годину. Дістаємо, відкриваємо фольгу і ставимо запікатися ще хвилин на десять, щоб утворилася рум’яна скоринка.
Риба у медово-гірчичному соусі
- лосось – 2 стейки
- гірчиця «Торчин» із медом і лимоном – 4 ст. л.
- сіль, перець – за смаком
- лимон – для подачі
Рибу миємо, обсушуємо паперовими рушниками. Натираємо сіллю, перцем і добре змащуємо гірчицею з усіх боків. Загортаємо у фольгу, викладаємо на деко і відправляємо у нагріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Потім дістаємо, розгортаємо фольгу і знову повертаємо у духовку хвилин на десять, щоби на рибі утворилася рум’яна скоринка.
Реберця барбекю
- реберця – 1 кг
- соус BBQ «Торчин» – 5 ст. л.
- соєвий соус – 2 ст. л.
- улюблені трави і спеції – за смаком
- мелений перець – за смаком
- пікантно-гостра гірчиця «Торчин» з паприкою для подачі
Реберця миємо, обсушуємо паперовими рушниками та складаємо у глибоку миску. Поливаємо соєвим соусом, посипаємо перцем і улюбленими спеціями. Сіль можна не додавати, соєвий соус містить сіль. Додаємо соус барбекю і добре перемішуємо руками, щоб суміш рівномірно покрила ребра. Миску накриваємо харчовою плівкою і ставимо у холодильник мінімум на 2 години. Потім викладаємо реберця на деко, застелене пекарським папером. Ставимо у нагріту до 180 градусів духовку і запікаємо близько 20 хвилин. Після цього перевертаємо реберця лопаткою і запікаємо ще хвилин двадцять. Готові ребра подаємо з картоплею по-селянськи і пікантно-гострою гірчицею “Торчин” з паприкою і чилі.
___________
Компанія «Торчин» перезапустила свою лінійку гірчиць у новому дизайні і з удосконаленою рецептурою. Тепер у складі всіх видів збільшилась кількість гірчичного зерна. Для тих, хто любить експериментувати і пробувати щось нове, «Торчин» запустив дві новинки. Пікантно-гостра гірчиця із солодкою паприкою і пекучим перцем чилі відмінно підкреслить смак м’яса, реберець і ковбасок, а лимонна гірчиця із медом – м’яка і негостра на смак – чудово підійде до салатів, білого м’яса, а також страв з риби, додавши їм свіжих цитрусових ноток.
Всі види гірчиці «Торчин» складаються тільки з тих інгредієнтів, які кожен з нас може знайти на своїй кухні: перець чилі, часник, куркума. Усі ці компоненти були у складі гірчиць завжди, тому не варто боятися, що смак гірчиці «Торчин» якось змінився після «апгрейду».