Спецпроєкти

Що приготувати із полуниці. 7 простих рецептів на кожен день


Сезон полуниці у розпалі. Якщо вам набридло їсти полуницю просто так, пропонуємо вам трохи поекспериментувати та приготувати з неї суп, омлет, салат та соус до м’яса. Запевняємо вас: це дуже смачно!

Полуничний суп

  • полуниця — 500 г
  • цукор — на смак
  • подрібнений лід — 0,5 склянки
  • сметана або вершки — для подачі

Полуницю миємо, відриваємо хвостики та складаємо у блендер разом із цукром та льодом. Подрібнюємо до однорідності. Перед подачею можна додати вершки або сметану.

Омлет із полуницею

  • яйця — 3 шт. 
  • вершки або молоко
  • сіль — дрібка
  • цукор — дрібка
  • полуниця — 10 ягід
  • олія для смаження 
  • кисломолочний сир — 1 ст. л.

Яйця збиваємо із вершками/молоком та дрібкою солі і цукру. Вливаємо суміш у нагріту та змащену олією пательню. Зверху викладаємо розрізану на половинки полуницю та посипаємо сиром. Накриваємо кришкою та смажимо на невеликому вогні близько десяти хвилин.

Салат із полуницею та авокадо

  • авокадо — 1 шт. 
  • полуниця — 10 ягід
  • горіхи — 2 ст. л.
  • листя салату – жменя
  • олія — 2 ст. л.
  • мед — 1 ч. л.
  • яблучний оцет — 1 ст. л.
  • лимонний сік — 1 ч. л.

У невеликій мисці збиваємо олію, мед, оцет та лимонний сік. Авокадо розрізаємо навпіл, видаляємо кісточку, очищаємо від шкірки та ріжемо скибочками. Полуницю миємо та розрізаємо на 2-4 частини. Листя салату складаємо у миску, додаємо авокадо і полуницю. Поливаємо заправкою та, за бажанням, додаємо горішки.

Оладки із полуницею

  • кефір — 1 склянка
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 1 склянка
  • полуниця — 1 склянка
  • цукор — за смаком
  • олія для смаження

Кефір змішуємо з яйцем, потім поступово додаємо борошно, ретельно вимішуючи, аби  в тісті не було грудочок. Тісто, в идеалі, має стати стати тягучим, немов “нутелла”, та повільно сповзати з ложки. Додаємо цукор, на свій смак,

та порізану полуницю. Знову перемішуємо та викладаємо ложкою на розпечену та змащену олією пательню. Смажимо до золотавого кольору з обох боків.

Гостра сальса з полуницею

  • полуниця — 2 склянки
  • авокадо — 1 шт. 
  • перчик чілі — 1 шт.
  • синя цибуля — 1 шт.
  • кінза — 1 пучок
  • лимон — половинка
  • сіль — дрібка 
  • олія — 1 ст. л.

Полуницю миємо, видаляємо хвостики та ріжемо невеликими шматочками. Так само ріжемо авокадо. Перець, цибулю та кінзу дрібно ріжемо ножем. Усе змішуємо, додаємо трохи солі, вичавлюємо сік із половинки лимону та поливаємо олією. Ця сальса ідеально підійде до смаженого м’яса.

Клафуті з полуницею

  • полуниця — 0,5 кг 
  • яйця — 4 шт.
  • цукор — 100 г
  • молоко — 380 мл
  • борошно — 150 г
  • ванільний цукор — 1 пакетик
  • сіль — дрібка
  • олія — для змащування форми

Полуницю миємо, підсушуємо, видаляємо хвостики. Яйця збиваємо з цукром до пишної піни. Додаємо ванільний цукор і сіль, знову збиваємо. Потроху додаємо борошно, не припиняючи помішувати – тісто має бути без грудочок. Потім потроху вливаємо молоко, також не припиняючи помішувати.

Форму для запікання змащуємо олією, на дно виливаємо частину тіста. Зверху викладаємо полуницю. Заливаємо ягоди тістом, що лишилося. Посипаємо все цукром та ставимо у нагріту до 200 градусів духовку. Випікаємо близько 45 хвилин. Перед подачею остудити.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь