Спецпроєкти

Котячий аукціон, вперше оприлюднені кадри України ХХ ст. і концерти: найцікавіші події тижня (19 – 27 серпня)


Якщо ви вже трішки зморились у нас для вас хороші новини – цей тиждень закінчиться трьома вихідними. Але це не всі добрі вісті – ми ще підготували для вас список івентів, які варто відвідати на цьому тижні.

Bouquet Kyiv Stage

16-26 серпня, Національний заповідник «Софія Київська»

На території Національного заповідника «Софія Київська» до 26 серпня триватиме фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage. Протягом фестивалю гості можуть відвідати декілька виставок, кінопоказів та музичних концертів.

Опубліковано Bouquet Kyiv Stage Понеділок, 8 липня 2019 р.

У ці дні вхід на територію (включаючи виставкові зали «Хлібні» та мансарду Будинку митрополита) коштуватиме для дорослих – 50 грн; для школярів, студентів, пенсіонерів – 25 грн. Абонемент на весь час фестивалю – 500 грн.

Більше інформації можна знайти у Facebook-івенті події. Тут всі події фестивалю. А за посиланням можна завантажити афішу фестивалю.

Ательє Нормально / Atelier Normale

7—29 серпня, The Naked Room

«Ательє нормально» — перша спільна виставка художниць і художників з та без синдрому Дауна, які вже більше року працюють у незалежній творчій студії. Студія була заснована Станіславом Туріною, Катериною Лібкінд, Валерією Тарасенко та Оленою Васик восени 2018 року.

Це важливий художній жест для засновників студії і природній етап розвитку кар’єри молодих авторок та авторів: Анни Литвинової, Євгена Голубєнцева, Данила Горпенченка, Валентина Радченка, Олександра Стешенка та Анастасії Дуднік. З таких виставок починала американська художниця Джудіт Скотт, роботи якої у 2017 році експонувалися в основному проекті 54-ї Венеційської бієнале. Або Бірґіт Ціґерт, об’єкти якої представлені на виставці в Kunstforum Wien у Відні.

Опубліковано The Naked Room Четвер, 1 серпня 2019 р.

Експозиція включає твори студентів та викладачів (живопис, акварелі, рисунки, принти) та проявляє взаємовпливи усіх учасників студії.

«Насамперед, це дуже якісні та, не лякатимемося цього слова, красиві роботи. Студія не лише відкрила художникам-початківцям можливість для вдумливої роботи. Вона також стала дуже важливим етапом для педагогів, які переглянули власну практику в діалозі з новими колегами. Це важливо», – запевняють кураторки виставки.

Вхід вільний, більше інформації у Facebook-івенті.

Концерт Foals

27 серпня, 19:00, Арт-завод «Платформа»

Нагадаємо, що у нас є 2 новини – хороша і погана. Погана – літо закінчується. А хороша – до України їде один з головних гуртів сучасної британської сцени Foals. У наступний вівторок хлопці відіграють для всіх охочих на території Арт-заводу «Платформа». Хлопці везуть до України свій новий альбом Everything Not Saved Will Be Lost Part 2.

2 роки тому парубки зібрали аншлаг і знову повертаються до України з новим матеріалом. Але можливо порадують фанів і старими треками. Зокрема, синглом з четвертої однойменної студійної платівки What Went Down, кліп на котру хлопці знімали в Україні.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Втім, якщо вас нічого вже не надихає, нікуди не хочеться йти, то нагадуємо, що кінець серпня – час знижок. Тому покваптесь на сейл, щоб увійти в осінь ще моднішими.

Концерт музики Енніо Морріконе

20 серпня, Національна філармонія України

20 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики «Літні музичні промені» звучатиме музика одного з найвідоміших кінокомпозиторів сучасності – італійця Енніо Морріконе.

Енніо Морріконе написав музику до понад 400 фільмів і телесеріалів, знятих в Європі та США. Цього разу на гостей концерту чекатимуть саундтреки з фільмів «Недоторканні», «Місія», «Хороший, поганий, злий», «Приходь одного вечора повечеряти», «За жменю динаміту», «Новий кінотеатр “Парадиз”», «Професіонал», «Одного разу в Америці», «Легенда про піаніста» у виконанні Національного академічного духового оркестру України (диригент – Михайло Мороз).

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Київська прем’єра стрічки «Вайнштейн»

20 серпня, 19:20, Сінема Сіті

Ми вже писали, що українські кінопрокатники не люблять слово «недоторканні». Оскільки французьку комедію з Омаром Сі ми дивились, як «1+1», а документальний фільм «Untouchable» в українському прокаті виходить, як «Вайнштейн».

Однак такі дрібниці, як назва не мають збити з вас з пантелику і відмовити від перегляду такої важливої картини. В центрі фільму, як і зрозуміло, голівудський суперпродюсер Харві Вайнштейн. За десятиліття він став чи ненаймогутнішою людиною на голівудських пагорбах.

Як зазначають ті ж прокатники, у стрічці колишні колеги, друзі по коледжу і журналісти докладно описують спроби Вайнштейна придушити рух #MeToo і зберегти свій вплив.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Виставки «Босх, Далі, Пікассо + Магія імпресіонізму»

КМК «ARTarea»

Культурно-мистецький комплекс ARTarea пропонує чудову акцію, яка допоможе вам розвинутися культурно та інтелектуально й приємно вразити близьких своїми культурологічними знаннями.

Так, за одним вхідним квитком до комплексу ви зможете відвідати такі виставки, як всі наявні цифрові експозиції: «Dali. Digital. Surrealism», «Босх. Химери, що оживають», «Пікассо: періоди геніальності» та «Магія імпресіонізму. Моне. Ренуар».

Опубліковано Artarea Понеділок, 1 липня 2019 р.

А якщо ви вважаєте, що ще недостатньо знайомі зі світом живопису, щоб відвідувати подібні події – мерщій проходьте наш тест «Моне чи Мане? Перевір, наскільки ти розбираєшся у живописі».

Квитки можна знайти у касі комплексу, а більше інформації у Facebook-івенті.

Толока на алеї Героїв Небесної Сотні

21 серпня, 11:00, Алея Небесної сотні

У середу, 21 серпня напередодні Дня Незалежності, відбудеться толока на алеї Героїв Небесної Сотні. Працівники Музею Майдану з однодумцями – друзями, партнерами, родичами героїв, майданівцями і громадськими активістами – зберуться, щоб гуртом прибрати меморіал героїв, місце майбутнього музею, територію біля дерев’яної каплиці.

Опубліковано Національний музей Революції Гідності • Maidan Museum Понеділок, 12 серпня 2019 р.

Зустріч біля каплички (верхній вихід зі станції метро Хрещатик), а більше інформації у Facebook-івенті.

Instagram vs диктатура: як вижити в Білорусі?

21 серпня, 19:30, New Work Labs Globus

New Work Labs Globus та Lobby X організовують зустріч з відео редакторкою білоруського бюро Радіо Свобода Жанною Новік.

Жанна першою в Білорусі стала робити спецпроекти в stories, отримала понад 24 млн переглядів в Instagram за рік і більше 1 млн переходів на сайт Радіо Свобода та створила понад 2 тисячі оригінальних інстаграм stories.

Опубліковано New Work Labs Globus Вівторок, 30 липня 2019 р.

На зустрічі будуть обговорювати instagram в Білорусі: як медіа і некомерційним організаціям стати краще; розробку стратегії новин, stories і IGTV; формати і стилі соціальної графіки в Instagram; спецпроекти в Instagram; гейміфікацію: як створювати інтерактивні спецпроекти в stories та інструменти для створення анімаційних інтерактивних stories.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Кицюня

Дикий театр, 20:00, 22 серпня

Дикий театр і British Council Ukraine представляють: дуже радикальну чорну комедія «Кицюня» за п’єсою Мартіна Макдонаха «Лейтенант з острова Інішмор».

В центрі історії Патрик — жорстокий і безжалісний вбивця, що тримає у страху всю Ірландію. Він не знає ні пощади, ні сентиментів. Як ураган він мчиться по країні, змітаючи все і всіх на своєму шляху. І є лише одна істота у цілому світі до якої Патрик має справжні почуття. Але з нею стається біда, і під приціл месника-м’ясника потрапляє цілий острів.

Опубліковано Дикий Театр Вівторок, 29 січня 2019 р.

Постановка не рекомендована до перегляду людям з хиткою психікою, глибоко вагітним жінкам і любителям котиків. Містить сцени насилля, жорстокості, нецензурну лексику у великому об’ємі. Вікове обмеження: 21+

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Джаз на Пляжі – Sinatra

22 серпня, 19:00, ЮБК

Френк Сінатра мріяв стати співаком з самого дитинства. Уже в 13 років він почав підробляти грою на укулеле в барах і зібрав групу «The Hoboken Four». У складі якої переміг в радіо конкурсі молодих виконавців в 1935-му році. За цією перемогою послідувало і перше турне групи по містах США. Популярність Сінатри привернула до себе увагу видатних діячів шоу-бізнесу і вже в 1946-му році він записав свій перший альбом «The Voice Of Frank Sinatra». У кар’єрі Френка Сінатри були і злети, і падіння, такі як втрата голосу після тривалої депресії і застуди в 1951-м. Але вже через рік голос повернувся, як повернулася і публіка на його концерти. У 1977 р Сінтаро був нагороджений вищою нагородою США – Золотою медаллю Конгресу.

Опубліковано Marco Concert Пʼятниця, 24 травня 2019 р.

Цього четверга баллади визнаного майстра можна буде послухати у виконанні Національного духового оркестру, який цього року святкує 40-річний ювілей. Проникнутись вічними піснями метра на березі Дніпра, насолоджуючись гарним київським заходом сонця – як краще закінчити тиждень? Адже четверг, це вже майже п’ятниця.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Показ стрічки «Своя Доля. Сон» Ігоря Малахова

23 серпня, 19:00, кінотеарт «ЛІРА»

23 серпня о 19:00 в кінотеатрі українського фільму «Ліра» відбудеться спеціальний показ Картини «Своя Доля. Сон» до Дня Незалежності України. Це документальний фільм з архівної кінохроніки 1908-1930 років, що переважно, оприлюднена вперше.

Опубліковано Кінотеатр ЛІРА Вівторок, 23 липня 2019 р.

Матеріали фільму – десятки років, під грифом «Секретно», знаходилися у спецсщовищах архівів декількох країн. На них – життя людей на українській землі, що демонструвати в радянські часи було «незручно і шкідливо». На цих плівках – гідне і красиве життя людей, щасливі обличчя; події, пам’ять про які треба було витерти з Нашої Історії.  Цей фільм – про досвід народження України, як держави. Тут вперше ми побачили обличчя Піддубного, Яворницького, Грушевського, Винниченка.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Концерт «Beissoul & Einius»

23 серпня, 20:00, ЮБК

Авангардний литовський дует Beissoul & Einius експериментує зі звуками, танцями і модою, гармонійно їх переплітаючи. Вони створюють дивовижну, повітряну електроніку, яка не надходить до ваших вух від динаміків чи навушників, а обплітає, кружляючи десь навколо у повітрі. Це з тих речей, яких неможливо торкнутися, але всі це відчувають. Це дивовижна харизма, пластика, гіпнотична електроніка та сюрреалістичні костюми.

Квитки за посиланням, а більше інформації у Facebook-івенті.

Зірковий аукціон «На лапку»

24 серпня, 12:00, Володимирська вулиця, 14

Ні, ніякої корупції. Волонтерська організація «VOI» та Благодійний Фонд ЛЮБИЙ НІС разом з кафе Fenkhel.vegetarian організовують зіркову фан-зустріч, присвячену актуальним проблемам безпритульних тварин. В рамках проекту для гостей буде організована справжня зіркова виставка-ярмарок, де відвідувачі зможуть придбати речі від відомих українських зірок.

Опубліковано Волонтерська організація “VOI" Вівторок, 6 серпня 2019 р.

Всі зібрані, в рамках проекту, кошти будуть витрачені на закупівлю всього необхідного для безпритульних тварин, які живуть на перетримці або у притулках. Вся інформація про надходження та витрати надаватиметься у розгорнутому вигляді і з чеками.

Вхід ВІЛЬНИЙ (за попереднiм бронюванням столів). Бронювання коштує 200грн. У цю суму входять смачнi гостинцi, прохолоджуючий коктейль та внесок допомоги хвостатим. Більше інформації у Facebook-івенті.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь