Спецпроєкти

Найгірші б’юті-лайфхаки для шкіри: як гарантовано її зіпсувати


Мода швидкоплинна, але доглянута чиста шкіра завжди залишається у тренді. А після буму корейської косметики і системи багатоступінчатого догляду світ сказився на “скляній” шкірі: ідеально рівній, яка має здоровий блиск і виглядає напівпрозорою, порцеляновою.

“Скляною” шкірою хизуються корейські блогерки, які розказують про той самий багатоступінчатий догляд. Проте стан дерми залежить не тільки від доглядових засобів, а й від спадковості, харчування, рівня стресу тощо. Про ці фактори блогерки чомусь говорять не так часто.

Ідеальної шкіри досягти досить важко. Але не шкодити їй досить легко. Достатньо знати, що зі шкірою робити не треба. Зараз про це і розкажемо.

Занадто часто та інтенсивно очищувати

Навіть жирна шкіра не потребує інтенсивного очищення. Звісно, її власникам доводиться вмиватися частіше. Проте щодня використовувати мільйон засобів, намагаючись зробити шкіру матовою, — погана ідея.

Справа у тому, що спроби мінімізувати кількість себуму (шкіряного сала) дають зворотний ефект: сальні залози сприймають це як його нестачу і починають виробляти інтенсивніше. До того ж, часте використання агресивних очищуючих/підсушуючих засобів призводить до сухості та лущення.

Якщо не хочете мати суху і жирну шкіру одночасно, користуйтеся очищувальними засобами помірно.

Самостійно позбуватися чорних цяток

Чорні цятки є у кожного, проте у декого майже непомітні, а в інших — явні (наприклад, у людей с широкими порами на обличчі). Нічого страшного у них немає: це просто суміш залишків себуму, який виробляє шкіра, із брудом чи зроговілими частинками самої шкіри. Можливо, звучить такий опис не дуже, але насправді ці цятки дійсно ніяк не впливають на здоров’я — як і закриті запалені комедони, які самі по собі не є небезпечними, але сигналізують про проблеми зі шкірою.

Якщо ви намагаєтеся власноруч (у прямому сенсі) позбутися чорних цяток, робите лише гірше: неправильно видавлюючи їх, ви “розхитуєте” стінки пор, і пори стають ширшими і, відповідно, більш помітними. До того ж, при видавлюванні чорних цяток легко можна пошкодити шкіру і занести туди мікроби. А це — висипання, запалення і інші неприємні наслідки.

Робити агресивний пілінг при висипаннях

Таким жорстким відлущенням шкіру очистити не вдасться. А от “поширити” висипання і зробити ще гірше вийде. Відлущувальні частинки травмують шкіру і розносять мікроби по всій поверхні, тому висипання можуть помножитися.

Також не радимо (принаймні часто) робити агресивний пілінг, якщо у вас суха та чутлива шкіра. Для неї підійде лагідне очищення. Варто віддавати перевагу скрабам із синтетичними відлущувальними частками. Ніяких абрикосових кісточок чи скрабу з кавового жмиху: вони тільки травмують тонку чутливу шкіру.

Користуватися засобами для іншого типу шкіри

Від крему для сухої шкіри, нанесеної на жирну, нормальна робота сальних залоз буде порушена. Крем для жирної шкіри, навпаки, не підійде для сухої: недостатньо її зволожить чи взагалі призведе до подразнень.

Також треба звертати увагу на реакцію шкіри на певні компоненти доглядових засобів: можливо, у вас є алергія на якийсь з них, чи просто цей засіб вам з якихось причин не підходить.

Дивіться не тільки на склад продукту і рекомендації виробника, а й на його ефект.

Не змивати косметику на ніч

Про це знають всі, але продовжують лінитися і лягають спати з тушшю, тональним кремом чи рум’янами на обличчі. Не треба так. Забиті пори, зморшки, тьмяна шкіра — навряд чи це те, що ви хочете побачити у дзеркалі.

Для змивання косметики використовуйте міцелярну воду чи інші м’які засоби: лосьйон, молочко тощо. Ніякого мила: воно, може, й класно змиває залишки мейку, але при цьому пересушує шкіру. І не забувайте про легкий зволожуючий крем на ніч.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь