Вечеря за 30 хвилин. 5 простих рецептів
Редакторка розділу «Їжа» Маша Сердюк пропонує перевірити цю теорію та пропонує п’ять страв, приготування яких не відніме більше півгодини вашого часу. А ви своєю чергою зможете здивувати рідних і близьких.
Паста з м’ясом
- макарони з твердих сортів пшениці – 200 г
- м’ясний фарш – 300 г
- томатний сік – 1 склянка
- часник – 1 зубчик
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
- базилік, тертий пармезан – для сервірування
Макарони варимо згідно з інструкцією на упаковці. Поки вони варяться, у глибокій пательні розігріваємо олію та викладаємо зубчик часнику (попередньо треба розчавити його ножем). Чекаємо, поки часник віддасть запах, дістаємо його та викладаємо на пательню м’ясний фарш. Солимо та перчимо, смажимо, помішуючи. Коли фарш увесь не буде червоний, заливаємо його томатним соком, додаємо сіль і перець, перемішуємо. Накриваємо кришкою та залишаємо тушкуватися на середньому вогні хвилин десять. Додаємо на пательню відварені макарони та все добре перемішуємо. Перед подачею посипаємо дрібно нарізаним базиліком і тертим пармезаном.
Мідії, запечені під сиром
- мідії в раковинах – 20 шт.
- сир – 100 г
- часник – 1–2 зубчики
- лимон – 1 шт.
- зелень
Духовку розігріти до 180 градусів. Мідії розморозити і промити під водою. Сир натерти. Подрібнити часник і змішати його із сиром. Мідії помістити на деко один до одного, у процесі приготування важливо стежити за тим, щоб вони не падали на бік. Посипати сиром із часником. Запікати мідії в духовці близько 5 хвилин, поки сир не візьметься скоринкою. Гарячі мідії викласти на блюдо, скропити соком лимона і прикрасити зеленню.
Курка у вершковому соусі
- куряче філе – 2 шт.
- зелений горошок (свіжий або заморожений) – півсклянки
- вершки – 1 склянка
- свіжий шпинат – жменя
- сіль, перець – за смаком
- олія – для смаження
Куряче філе промити, нарізати шматочками, посолити, поперчити. Викласти на розпечену та змащену олією пательню. Смажити до золотавого кольору з усіх боків. Потім додати горошок і шпинат, залити вершками. Додати ще солі й перцю на смак, перемішати. Накрити кришкою та залишити тушкуватися на середньому вогні хвилин на десять.
Теплий салат з печінкою та грінками
- куряча печінка
- білий хліб
- мікс салатів
- сіль, перець
- сік лимона
- олія
Хліб підсушити в тостері або на сковорідці без олії. Готовий хліб наламати шматками. Печінку промити, видалити плівки та жилки, підсмажити в олії до золотавого кольору. У глибоку миску викласти мікс салатів в гарячу печінку. Трохи скропити соком лимона, додати сіль і перець на смак, заправити олією. При подачі додати грінки. За бажанням у такий салат можна додати томати.
Фаршировані печериці
- великі печериці
- твердий сир
- помідори
- зелень
- олія
- сіль, перець
Духовку нагріваємо до 180 градусів. Печериці миємо, відрізаємо ніжки. Ніжки дрібно ріжемо, додаємо до них дрібно рубану зелень і помідори. Солимо, перчимо, перемішуємо. Цією сумішшю начиняємо капелюшки грибів. Викладаємо гриби на змащене олією деко та посипаємо кожний капелюшок сиром. Ставимо в духовку на 10–15 хвилин – запікаємо, поки не утвориться сирна скоринка.