Пиріг з грушею: прості рецепти
Восени приготувати пироги з грушею – це просто мастхев. Ділимося смачними рецептами пирогів з грушами, які легко зробити вдома. Обіцяємо, буде смачно!
Пиріг з карамелізованою грушею
- борошно – 1 склянка
- кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л
- кефір – 1 склянка
- сметана або вершки – 100 мл
- яйце – 2 шт.
- цукор – 100 г
- сода – 1 щіпка
- ваніль – 1 щіпка
- бренді – 1 ст. л.
- вершкове масло
- груші в карамелі
Готуємо груші в карамелі (рецепт вище). Борошно змішуємо з крохмалем і просіюємо в миску. Додаємо яйця, цукор, сметану, кефір, соду, ваніль і бренді. Замішуємо тісто, воно має бути трохи густіше, ніж тісто на оладки. Краще вимісити тісто міксером, так пиріг вийде пишніше.
Змащуємо вершковим маслом форму і наливаємо в неї половину тіста так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Зверху викладаємо скибочки карамелізованої груші та заливаємо другою половиною тіста.
Ставимо в нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин. Готовий пиріг після вилучення з форми обливаємо сиропом, в якому варилися груші. Перед розрізанням і подачею даємо пирогу трохи вистигнути.
Заливний пиріг з грушею
- борошно – 175 г,
- вершкове масло – 100 г
- цукор – 2 ст. л.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- вода (холодна) – 2 ст. л.
груші 3-4 шт. - вершки – 140 г
- яйце – 1 шт.
- ванільна есенція
Масло потерти на крупну терку. Додати борошно і цукор. Коли це все перетвориться на дрібну крихту, додати один жовток і одну ложку води. Якщо тісто продовжуватиме кришитись, додати ще одну ложку води. Розкатати тісто, вкласти його у змащену олією форму, зробити бортики. Груші очистити, вирізати середину і порізати тонкими скибками. Викласти груші на тісто по колу, можна зробити два шари.
Окремо збити яйце, жовток, вершки і ванільну есенцію і полити цією сумішшю тарт. Поставити у розігріту до 200 градусів духовку і пекти 10 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів і пекти ще 20-25 хвилин. Якщо час випікання завершиться, а тарт не стане рум’яним, увімкнути духовку на максиум та пекти ще близько 10 хвилин.
Пиріг з грушею і сиром дор блю
- 250 г листкового тіста
- 2 груші
- 2 яйця
- 200 гр сметани (жирність 15%)
- 100 гр дор блю
Тісто розморожуємо, розкатуємо. Викладаємо у форму (діаметр 28 см).
Для начинки нарізаємо груші тоненькими скибками і викладаємо на тісто. Далі готуємо начинку. Потрібно відділити білки від жовтків. Білки збиваємо до пінки, а жовтки окремо змішуємо зі сметаною. Далі обидві суміші обережно перемішуємо.
Заливаємо груші, зверху викладаємо нарізаний дор блю.
Випікати потрібно близько 30 хвилин за температури 180°C.
Пиріг з грушею на кефірі
- 160 гр борошна
- 3 груші
- 3 яйця
- 120 гр кефіру
- 200 гр цукру
- 1 ч.л розпушувача
- 5 ст. л рослинної олії
Змішуємо в мисці яйця та цукор, добряче збиваємо. Потім додаємо кефір та олію і ще раз перемішуємо, аби вийшла однорідна маса.
Просіюємо борошно. Додаємо його і розпушувач до маси і перемішуємо до консистенції густої сметани.
Тісто виливаємо у форму. Груші нарізаємо невеличкими шматочками і викладаємо зверху.
Випікаємо близько 40-45 хвилин за температури 180°C.
Найніжніший пиріг з персиками і грушею
- 4 груші;
- 2 персики;
- 150 гр борошна;
- 100 грн цукру;
- 3 яйця;
- розпушувач;
- 80 гр вершкового масла;
- рослинна олія.
Вершкову олію розм’якшуємо – можна у мікрохвильовці, можна за кімнатної температури. Додаємо цукор, яйця та збиваємо – можна вручну, але краще міксером.
Додаємо розпушувач і поступово засипаємо просіяне борошно. Розмішуємо, аби вийшла консистенція сметани.
Нарізаємо груші та персики скибками.
Форму змащуємо рослинною олією, виливаємо в неї тісто. Потім викладаємо скибки груш.
Запікаємо приблизно 45 хвилин за 180°C.