Спецпроєкти

Пиріг з грушею: прості рецепти


41
На дворі сезон грушок, радимо не баритися, а бігти на ринок та купувати їх. Бажано — якомога більше. А потім готувати з грушами салати та пироги, додавати їх у ранкові каші, готувати з ними алкогольні коктейлі та навіть запікати з ними м’ясо.

Восени приготувати пироги з грушею – це просто мастхев. Ділимося смачними рецептами пирогів з грушами, які легко зробити вдома. Обіцяємо, буде смачно!

Пиріг з карамелізованою грушею

  • борошно – 1 склянка
  • кукурудзяний крохмаль – 4 ст. л
  • кефір – 1 склянка
  • сметана або вершки – 100 мл
  • яйце – 2 шт.
  • цукор – 100 г
  • сода – 1 щіпка
  • ваніль – 1 щіпка
  • бренді – 1 ст. л.
  • вершкове масло
  • груші в карамелі

Готуємо груші в карамелі (рецепт вище). Борошно змішуємо з крохмалем і просіюємо в миску. Додаємо яйця, цукор, сметану, кефір, соду, ваніль і бренді. Замішуємо тісто, воно має бути трохи густіше, ніж тісто на оладки. Краще вимісити тісто міксером, так пиріг вийде пишніше.

Змащуємо вершковим маслом форму і наливаємо в неї половину тіста так, щоб воно рівномірно розподілилося по дну. Зверху викладаємо скибочки карамелізованої груші та заливаємо другою половиною тіста.

Ставимо в нагріту до 180 градусів і випікаємо близько 40 хвилин. Готовий пиріг після вилучення з форми обливаємо сиропом, в якому варилися груші. Перед розрізанням і подачею даємо пирогу трохи вистигнути.

Заливний пиріг з грушею

  • борошно – 175 г,
  • вершкове масло – 100 г
  • цукор – 2 ст. л.
  • яєчні жовтки – 2 шт.
  • вода (холодна) – 2 ст. л.
    груші 3-4 шт.
  • вершки – 140 г
  • яйце – 1 шт.
  • ванільна есенція

Масло потерти на крупну терку. Додати борошно і цукор. Коли це все перетвориться на дрібну крихту, додати один жовток і одну ложку води. Якщо тісто продовжуватиме кришитись, додати ще одну ложку води. Розкатати тісто, вкласти його у змащену олією форму, зробити бортики. Груші очистити, вирізати середину і порізати тонкими скибками. Викласти груші на тісто по колу, можна зробити два шари.

Окремо збити яйце, жовток, вершки і ванільну есенцію і полити цією сумішшю тарт. Поставити у розігріту до 200 градусів духовку і пекти 10 хвилин. Потім знизити температуру до 180 градусів і пекти ще 20-25 хвилин. Якщо час випікання завершиться, а тарт не стане рум’яним, увімкнути духовку на максиум та пекти ще близько 10 хвилин.

Пиріг з грушею і сиром дор блю

  • 250 г листкового тіста
  • 2 груші
  • 2 яйця
  • 200 гр сметани (жирність 15%)
  • 100 гр дор блю

Тісто розморожуємо, розкатуємо. Викладаємо у форму (діаметр 28 см).

Для начинки нарізаємо груші тоненькими скибками і викладаємо на тісто. Далі готуємо начинку. Потрібно відділити білки від жовтків. Білки збиваємо до пінки, а жовтки окремо змішуємо зі сметаною. Далі обидві суміші обережно перемішуємо.

Заливаємо груші, зверху викладаємо нарізаний дор блю.

Випікати потрібно близько 30 хвилин за температури 180°C.

Пиріг з грушею на кефірі

  • 160 гр борошна
  • 3 груші
  • 3 яйця
  • 120 гр кефіру
  • 200 гр цукру
  • 1 ч.л розпушувача
  • 5 ст. л рослинної олії

Змішуємо в мисці яйця та цукор, добряче збиваємо. Потім додаємо кефір та олію і ще раз перемішуємо, аби вийшла однорідна маса.

Просіюємо борошно. Додаємо його і розпушувач до маси і перемішуємо до консистенції густої сметани.

Тісто виливаємо у форму. Груші нарізаємо невеличкими шматочками і викладаємо зверху.

Випікаємо близько 40-45 хвилин за температури 180°C.

Найніжніший пиріг з персиками і грушею

  • 4 груші;
  • 2 персики;
  • 150 гр борошна;
  • 100 грн цукру;
  • 3 яйця;
  • розпушувач;
  • 80 гр вершкового масла;
  • рослинна олія.

Вершкову олію розм’якшуємо – можна у мікрохвильовці, можна за кімнатної температури. Додаємо цукор, яйця та збиваємо – можна вручну, але краще міксером.

Додаємо розпушувач і поступово засипаємо просіяне борошно. Розмішуємо, аби вийшла консистенція сметани.

Нарізаємо груші та персики скибками.

Форму змащуємо рослинною олією, виливаємо в неї тісто. Потім викладаємо скибки груш.

Запікаємо приблизно 45 хвилин за 180°C.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь

Долучайтеся до нашого Telegram-каналу з тестами! 🧐