Спецпроєкти

Куди піти на цих вихідних: афіша найцікавіших подій


Кожен з нас знає, що «грудень землю грудить і хату студить». Ну і ще, що «прийшов грудень — приніс студень». Втім ми абсолютно не погоджуємось, що «сумний грудень і в свято, і в будень». Тому ми підготували найцікавіші івенти, що пройдуть на рубежі осені й зими 2019-го року.

27th IWCK Charity Bazaar

30 листопада, 10:00, НСК «Олімпійський»

Протягом 27 років Міжнародний жіночий клуб Києва від імені Міжнародної спільноти Києва організовує один з найбільших фандрейзингових заходів в Україні, метою яких є допомога місцевим жителям, які її потребують. Це об’єднує посольства та багато місцевих волонтерів для створення дивовижного видовища на перших вихідних грудня та для того аби зібрати достатньо грошей для фінансування конкурсу грантів Міжнародного жіночого клубу Києва. Міжнародний жіночий клуб передає кошти зібрані під час Ярмарку місцевим благодiйним організаціям, які допомагають жінкам, дітям, людям похилого віку та інвалідам в Україні. 100% доходу Благодійного Ярмарку йде на благодійність.

Posted by IWCK on Wednesday, October 16, 2019

Міжнародний жіночий клуб Києва (IWCK) – це недержавна, некомерційна організація, заснована у 1992 році жінками з різних країн під керівництвом пані Інгабор Крістофассен (H.E. Ms Ingabor Kristofassen), першого посла Бельгії в Україні та першого президента IWCK. Зараз організація має понад 200 учасників з 50 країн, включно з представниками дипломатичного корпусу, акредитованими в Україні, жінками, які залучені в культурних та ділових спільнотах, та дружинами дипломатів і бізнесменів.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Нове британське кіно – 2019

До 4 грудня, 19:00, кінотеатр «Жовтень»

British Council Ukraine та Arthouse Traffic запрошують глядачів на 19-й фестиваль «Нове британське кіно».

Фільмом відкриття фестивалю стане історичний трилер «Ціна правди», перша копродукційна стрічка України, Великої Британії та Польщі. Його особисто представить почесна гостя фестивалю, режисерка Аґнешка Холланд, триразова номінантка на премію «Оскар», сценаристка фільмів Кшиштофа Кесльовського та Анджея Вайди, режисерка епізодів культових серіалів «Прослуховування», «Картковий будинок» та «Вбивство».

Posted by Arthouse Traffic on Tuesday, November 5, 2019

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. З повною програмою можна ознайомитись у Facebook-івенті, а квитки є на сайті кінотеатру.

Концерт гурту SINOPTIK

30 листопада, 19:00, Caribbean Night Club

У вересні український гурт SINOPTIK розпочав масштабний благодійний тур #ЯЧуюЯЖиву, в рамках якого збиратимуться кошти на необхідне обладнання для діагностики слуху новонароджених дітей в Україні. Збір коштів організовано спільно з Українською Біржею Благодійності та Благодійним Фондом «Свічадо». Більше подробиць проекту на сайті УББ.

У цю суботу пройде їхній київський концерт. Придбати квитки, а значить і долучитись до благодійної акції можна за посиланням, більше інформації у Facebook-івенті.

Квартирник: Lucas Bird

30 листопада, 19:00, Masterskaya

Lucas Bird – музикант з Києва, що виконує музику в стилі indie-pop. Перший EP артиста «I’m Seventeen», випущений на лейблі Masterskaya, — поп-композиції, де гітарні та клавішні партії, лаконічні тексти і загальне звучання відразу наштовхують на порівняння з рок-музикою 60-х, зокрема Beach Boys і The Beatles.

У нових треках, які увійшли до другого альбому Bedroom Dance Club, перше місце займають клавішні інструменти, а грув в поєднанні з мелодійністю наближають музику до японського city-pop 70-х. Саме цей реліз і представить артист у Будинку культури Masterskaya.

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки є за посиланням.

Медіазалежність. Українська версія

До 12 грудня, 12:00, Національний центр «Український дім»

Дивитися на світ крізь об’єктив смартфону — справа звична для сучасної людини. Цей «фільтр» між нами та навколишнім світом давно став органічною частиною сьогодення. Фотографічне бачення дало художникам новий інструментарій та новий доступ до реальності, який втілився у творах візуального мистецтва: від живопису, графіки, скульптури та інсталяцій до медіа-мистецтва.

Posted by Національний центр «Український дім» on Tuesday, November 5, 2019

Виставка «Медіазалежність. Українська версія» стане стартом програми «Культурні ініціативи — освіта, діалоги, комунікації».

Більше інформації у Facebook-івенті. Квитки можна придбати у касі Українського дому або за посиланням.

Hum:Hum:RELOAD

1 грудня, 10:00, Hum:Hum

Хороші новини для всіх любителів хумус-бару Hum:Hum. У цю неділю відбудеться презентація нового меню від нового шеф-кухаря закладу. У самому барі пообіцяли оголосити подробиці вже зовсім скоро. Окрім меню будуть представлені нові коктейльна і винна карти.

Опубліковано Hum:Hum.Kyiv Четвер, 21 листопада 2019 р.

«Ще більше улюблених сніданків з різних куточків світу і теплих страв, що з’єднали в собі традиції бабусиного зошита з рецептами і сучасного ставлення до всього того, що відбувається навколо. Десерти з маслом і без. З яйцями і без. З глютеном та іншими обставинами. І, звичайно, без», — йдеться у повідомленні бару.

Більше інформації у Facebook-івенті.

Благодійний книжковий розпродаж

1 грудня, 15:00, арт-простір «ДОМ»

1 грудня у арт-простолі «ДОМ» відбудеться книжковий розпродаж. Усі зібрані кошти будуть передані благодійному фонду «Кожен Може» на лікування та реабілітації підопічних дітей із важкими діагнозами (ДЦП, СМА, сліпота), які постраждали від війни в Україні.

Ви можете приносити свої книги і вже на місці знайдете столи, на яких можна буде їх розкласти. Це мають бути книги в доброму стані, художня література, мотивуюча та надихаюча література або підручники, які не втратили актуальність.

Posted by Кожен Може/Everybody Can on Tuesday, November 26, 2019

Спеціальний гость заходу – Марк Лівін, український письменник, видавець The Village Україна та Inspired, автор книг «Рікі та дороги» (про Матвія, хлопця з аутизмом та його друга, пса Рікі), яку в квітні 2019 року Міжнародна рада з дитячої та юнацької книги включила до списку видатних книг для дітей з інвалідністю, «Бабине літо» (про хлопця Ждана, який влітку переживає розлучення батьків у селі у бабусі) й «Життя та інша хімія».

Більше інформації у Facebook-івенті.

Показ документального фільму «Ice of Chernobyl»

1 грудня, 19:00, Палац Культури Куренівка

Багато бьорнерів кожен рік відвідують Burning Man саме через жагу втечі від реальності. Режисерка Марина Димшиць зняла документальну стрічку про місце, яке протягом багатьох років є «Зоною ескапізму» в Україні – «Лід Чорнобиля». «Ice of Chernobyl» — перший фільм про зону відчуження без контексту глобальної катастрофи.

Posted by Kurenivkа on Wednesday, November 27, 2019

Марина Димшиць – режисерка, сценаристка, кінознавиця. Викладачка HFBK University of Fine Arts Hamburg и Volkshochschule Hamburg. Більше десяти років живе в Німеччині. До України приїжджає викладати режисуру монтажу Ukrainian Film School. Прем’єра стрічки «Ice of Chernobyl» вже відбулася в Німеччині. Далі пройдуть покази в 126 країнах. Фільм вже взято на платформи Amazon та Рantaflix.

Більше інформації у Facebook-івенті. Вхід вільний.

Показ + обговорення фільму «Обережно, провалля!»

1 грудня, 19:00, Urban Space 500

Ресторан Urban Space 500 разом з Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA покажуть «Обережно, провалля!». «Обережно, провалля!» — це історія Бінґа Ліу та його друзів, які виросли у промисловому містечку штату Іллінойс. Тут, у самому серці «іржавого поясу» Америки, на молодь чекає лише безробіття та бідність. Але троє шкільних друзів знайшли відраду у скейтбордингу, який також допомагає їм переживати домашнє насилля.

Фільм проїхався численними фестивалями, серед яких «Санденс», позаконкурсна програма IDFA та інші, був проданий на Hulu та майже виборов «Оскар». На презентації перед показом спів-засновник кіноклубу Алекс Малишенко розповість про фестивальну долю стрічки та особливу імпакт-дистрибуцію, яка була у фокусі цьогорічної програми Docudays UA «ЗМІНИ ЦЕ!».

Posted by Polotno on Monday, November 25, 2019

Після показу можна буде обговорити проблему домашнього насилля, яка є тематичним ядром «Обережно, провалля!». Запрошені гості — директорка департаменту Національних «гарячих ліній», соціальної допомоги ГО «Ла Страда-Україна» Альона Кривуляк та когнітивно-поведінковий психотерапевт, схема-терапевт, викладач факультету психології КНУ ім. Т. Шевченка Володимир Абрамов.

Мова стрічки — англійська. Переклад українською — субтитри. Більше інформації у Facebook-івенті. Вхід вільний за попередньою реєстрацією.

Лекція про лавини та позатрасове катання

1 грудня, 19:00, Mezzanine

«Де не ходять лавини?», — одвічне питання для кожного, хто наважився кататись поза трасами. Лектор Юрко «Граблі» Карашівський розповість:

– які ризики є виправданими і правильно їх оцінити;
– як обрати безпечний схил і не втратити у гостроті відчуттів;
– до чого треба бути готовим, ступаючи за знак «Лавинна небезпека»
– дії групи на фрірайді.

Posted by Mezzanine on Sunday, November 24, 2019

Юрій — інструктор та засновник школи фрірайду The All Ride, автор циклу «Доступний фрірайд». Більше інформації у Facebook-івенті, квитки є за посиланням.

Концерт Freak Power

1 грудня, 19:00, Caribbean Night Club

Багато років тому жив собі британський гурт Freak Power, який грав дику суміш з ейсід-джазу, фанку, соула та тріп-хопу. Гурт створили Норман Кук, який пізніше став відомий як Fatboy Slim, та Ешлі Слейтер, учасник джазового біг-бенду 80-х Loose Tubes. У 1993 році їх пісня Turn On, Tune In, Cop Out стала міні-хітом після того, як її почули в рекламному ролику джинсів Levi’s тисячі прихильників у багатьох країнах світу. Цей трек є частиною альбому Drive Thru Booty, реліз якого відбувся у 1994. Другим хітом із цієї платівки став Rush. У 1996 році вийшов LP More Of Everything For Everybody, цього разу трек Song #6 став саундтреком фільму Code 46 (2004). З кінця 90-х гурт не був активним.

Але сьогодні Freak Power повертаються з новим EP під назвою United State. Це їх перший сингл з 1999 року, і відгуки на нього вже найсхвальніші. Гурт не лише записав новий матеріал, а й збирається в тур. Київський концерт пройде 1 грудня в Caribbean Club.

Більше інформації у Facebook-івенті, квитки є за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь