Спецпроєкти

Гайд з безпечного сексу для лесбійок


Секс-гайдів для гетеросексуалів вистачає. Про гомосексуальні зв’язки та правила безпеки при них у вітчизняних виданнях згадують значно рідше. І дарма: через брак інформації кількість гомосексуальних контактів не зменшується (як би цього не хотіли гомофоби), а от ризики зростають. Про які ризики йдеться і як їх уникнути – в нашому гайді з безпечного лесбійського сексу.

Перше і головне правило – добровільність і згода. Обидві партнерки мають хотіти цього сексу, почуватися безпечно і бути впевненими: якщо щось піде не так, сексуальний акт можна буде спокійно припинити. Жодного тиску, примусу та шантажу, жодних маніпуляцій. Якщо партнерка чітко дала зрозуміти, що зараз не хоче сексу/не готова до нього, не варто намагатися її вмовити чи збудити. Звинувачувати іншу людину у відсутності сексу у вас – також табу. Замість регулярного і приємного сексу ви, скоріше, викличете недовіру партнерки, страх говорити з вами відверто та почуття провини. 

Добровільність і згода – це вже 50% приємного сексу. Принаймні такий секс ви навряд чи колись згадуватиме зі здриганням.

Друге правило – контрацепція та гігієна. Так, лесбійський секс виключає можливість завагітніти, а от ризик заразитися ЗПСШ (захворюваннями, які передаються статевим шляхом), в тому числі й ВІЛ, не менший, ніж під час гетеросексуального зв’язку. ЗПСШ найчастіше передаються через кров та вагінальні виділення. Крім того, є небезпека заразити партнерку під час фінгерінгу (інтимні ласки пальцями), якщо на руках є ранки або вони недостатньо ретельно вимиті. Тож пам’ятайте про чисті руки та бар’єрні контрацептиви. 

Кадр з фільму «Сафо».

Види контрацепції для жінок:

  • презервативи – можна надягати не тільки на секс-іграшки, а й на пальці;
  • латексні рукавички або напальчники – також на пальці, підходять для вагінальних і анальних пестощів; 
  • латексні серветки – для кунілінгусу. Якщо ж у аптеці таких не знайшлося, можна розрізати презерватив. Як бар’єрна контрацепція під час орального сексу він також підходить. Універсальна штука.

Секс-іграшки до і після використання потрібно мити та дезінфікувати. Про всяк випадок нагадаємо, що користуватися однією секс-іграшкою на двох, не миючи її після використання та не змінюючи на ній презерватив, – так собі ідея. Загалом краще надягати презерватив на іграшки: дезинфікуючі речовини, які можуть залишатися на їхній поверхні, у деяких випадках подразнюють слизову та сушать її. 

Не зовсім про контрацепцію, та про безпечний і приємний секс: не забувайте про змазки. Вони знадобляться не лише під час, наприклад, анального фістингу, а й у деяких випадках при вагінальних пестощах. Краще обирати змазки на водній основі: вони підходять для будь-яких типів контрацептивів і секс-іграшок, не впливаючи на їхню структуру та цілісність.

Третє правило – регулярні походи до лікаря. Не забувайте відвідувати гінеколога та здавати аналізи раз на пів року або рік, навіть якщо нічого не тривожить. Під час лесбійського сексу є ризик зараження хламідіозом, сифілісом, трихомоніазом, гонореєю, уреаплазмозом, вірусом папіломи людини та іншими. Деякі венеричні хвороби можуть певний час не проявляти себе, як наприклад, той же ВІЛ – від нього під час незахищеного сексу ніхто не застрахований. В ідеалі варто здавати аналізи в один час із партнеркою. В утопічному варіанті – ще до початку спільного сексуального життя перевіритися на можливі ЗПСШ. 

Поквапитися з візитом до гінеколога/-гині варто, якщо виділення змінилися, набули жовтого або зеленого відтінку, стали неприємно пахнути (цей запах дуже відрізняється від звичайного здорового запаху виділень). Зміна кольору та запаху може свідчити не про ЗПСШ, а про порушення мікрофлори, наприклад, через алергію на презервативи тощо, та здати аналізи радимо в будь-якому разі.

Також обстежитися варто, якщо з’явився зуд статевих органів, вам пече, а під час сексу – болить. Приводом для візиту  лікаря/-ки є і висипання на статевих органах. 

На жаль, не всі гінекологи/-гині є френдлі: лесбійки/бісексуалки можуть стикатися з осудом під час огляду та непроханими порадами «переключитися на чоловіків» тощо. Тож є сенс пошукати френдлі-гінеколога/-гиню, попросивши поради в ЛГБТ-спільнотах вашого міста. У деяких можуть бути навіть «чорні списки» гінекологів/-гинь, які не найкраще зарекомендували себе під час огляду.

Четверте правило – обговорення з партнеркою уподобань. Здавалося б, очевидне. Та сором’язливість, відсутність звички говорити про секс заважає нормальному діалогу. Партнерці буде значно легше зрозуміти, що вам подобається, а що ні, якщо ви скажете прямо. Звісно, такий діалог має відбуватися в довірливій обстановці, коли обидві до цієї розмови готові та щиро хочуть це обговорити.

Не варто соромитися своїх (не)бажань. У кожної людини свої вподобання: хтось у захваті від секс-іграшок, а хтось навіть не хоче їх пробувати, комусь подобається оральний секс, а деякі дівчата не отримують від нього бажаного задоволення. Майже у всіх є табу на певні секс-практики, місця для сексу тощо. Отримувати кайф від сексу буде простіше, якщо ви знатимете, який секс до вподоби обом.

Любіть одна одну, не забувайте про прості правила безпеки, кохайтеся та отримуйте задоволення.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь